On-line reportáž

Vypnout obnovování
17:53

Dny NATO navštívilo během dvou dnů na letišti v Mošnově dohromady zhruba 60 000 návštěvníků. V sobotu bylo diváků okolo 33 000, v neděli o něco méně. (ČTK)

17:33

Na nejvyšší hoře Rakouska Grossglockner museli záchranáři v sobotu večer a dnes ráno poskytnout pomoc čtveřici turistů z České republiky. Informovala o tom agentura APA. Turisté se dostali do nesnází při sestupu z vrcholu hory. Neutrpěli žádná zranění, po návratu do údolí byli ale vyčerpaní a dva trpěli mírným podchlazením. (ČTK)

17:00

V obecních zastupitelstvech 13 obcí, v nichž se v sobotu konaly volby, usednou většinou nezávislí kandidáti. Volební účast překročila 60 procent. Důvodem mimořádného termínu voleb byl rozpad zastupitelstva nebo pokles počtu zastupitelů pod zákonem stanovenou hranici. Nejvyšší zájem o volby zaznamenal Český statistický úřad (ČSÚ) v obci Slunečná na Českolipsku, kde účast překonala 85 procent. Naopak nejmenší byla ve Vysoké Lhotě na Pelhřimovsku s necelými 27 procenty. (ČTK)

16:34

Na ostrově La Palma podle svědků došlo k erupcím sopky. Už během dne na místě zesilovaly otřesy způsobené sopečnou aktivitou. (ČT)

16:32

V české armádě je proti nemoci covid-19 očkováno už více než 85 procent vojáků. Nakažení nebo v karanténě jsou mezi vojáky jen jednotlivci. V Česku je přes 25 000 vojáků z povolání. Většina slouží přímo u armády, další jsou zařazeni u Vojenské policie či u Vojenského zpravodajství. (ČTK)

16:22

Nový starosta Johannesburgu Jolidee Matongo, který se ujal funkce teprve minulý měsíc, zemřel v sobotu při automobilové nehodě. Oznámila to dnes agentura AFP s odvoláním na prohlášení starostovy kanceláře. Šestačtyřicetiletý Matongo byl do čela největšího jihoafrického města, označovaného i za ekonomickou metropoli země, zvolen 10. srpna. Jeho předchůdce podlehl covidu-19. (ČTK)

16:08

Zemřel jeden z nejslavnějších anglických fotbalových útočníků Jimmy Greaves. Mistr světa z roku 1966 a legenda Tottenhamu utrpěl před šesti lety mozkovou mrtvici, zemřel v ranních hodinách v 81 letech. (ČTK)

16:05

Hokejisté Sparty zdolali v 5. kole extraligy Plzeň 4:3 v prodloužení a připsali si v druhém domácím vystoupení v sezoně první úspěch. Západočeši naopak i potřetí venku prohráli, přestože vedli 2:0, a mají z pěti utkání na kontě jedinou výhru. V čase 61:55 rozhodl švédský útočník Erik Thorell, který tak vyšel vítězně ze souboje se svým bratrem Gustafem z týmu Plzně. (ČTK)

15:51

Kvůli tragické srážce vlaku s člověkem je omezena doprava na železniční trati mezi Českými Budějovicemi a Plzní. Neprůjezdný je úsek mezi Číčenicemi a Protivínem na Písecku, kde musí cestující využít náhradní autobusovou dopravu. (ČTK)

15:24

Letecká společnost Smartwings požádala soud o prodloužení lhůty na reorganizační plán pro České aerolinie (ČSA) do února příštího roku. Firma nyní dokončuje jednání s Airbusem, který patří mezi největší věřitele zadlužených ČSA. Vyplývá to z insolvenčního rejstříku, upozornil na to server Zdopravy.cz. (ČTK)