On-line reportáž

Vypnout obnovování
07:20

Na společné plavání mohou ode dneška děti z jedné školy bez testů, při sportu pak nemusejí dodržovat rozestup 1,5 metru. V pátek o tom rozhodla vláda. Obecně pro návštěvu bazénů platí podmínka předložení negativního testu na covid-19 či dokladu o očkování proti nemoci nebo o jejím prodělání. (ČTK)

07:00

Výrazně ostřeji dnes oproti předchozí televizní debatě vystupoval kancléřský kandidát německé konzervativní unie CDU/CSU Armin Laschet, který se vymezoval především proti sociálnímu demokratovi (SPD) Olafu Scholzovi, výtky ale směřoval i na Annalenu Baerbockovou, která do voleb vede Zelené. Scholz je Laschetovým hlavním rivalem v souboji o kancléřské křeslo, podle aktuálních průzkumů si SPD před CSU/CSU udržuje náskok několika procentních bodů. (ČTK)

20:46

Sněmovní volby by nyní vyhrálo vládní hnutí ANO s těsným náskokem na koalici Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) na druhém místě a třetí koalici Pirátů s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). ANO by dostalo 25 procent hlasů, Spolu 22 procent a Piráti se STAN 21 procent. Uvádí to průzkum agentury Data Collect pro Českou televizi (ČT) z přelomu srpna a září.

20:05

19:45

Investiční fond CVC chce podle Reuters prodat svůj pětinový podíl ve švýcarském výrobci luxusních hodinek Breitling, který proslavila spolupráce s celebritami jako Brad Pitt nebo Charlize Theronová. Před čtyřmi lety CVC koupilo podíl při ocenění firmy na 800 milionů švýcarských franků, nyní je hodnota společnosti až čtyřnásobná.

19:17

Dělníci dnes začali balit pařížský Vítězný oblouk do lesklé látky. Instalaci navrhl loni zesnulý výtvarník Christo, který v minulosti nechal podobně zabalit například i historickou berlínskou budovu Římského sněmu.

18:45

18:11

Na pražském letišti byl dnes zadržen ruský občan Alexandr Frančetti, známý zapojením do takzvaného Krymského jara, tedy do událostí spojených s anexí ukrajinského Krymu Ruskem. Informovala o tom agentura RIA Novosti s odvoláním na představitele krymských úřadů Alexandra Molochova. Mluvčí české policie Ondřej Moravčík potvrdil zadržení ruského občana. Šéf ruských vyšetřovatelů nařídil "důkladné prozkoumání" okolností tohoto zadržení.

16:55

16:20

Předseda ČSSD Jan Hamáček a lídryně pražské kandidátky Jana Maláčová jsou navzdory volebním průzkumům přesvědčeni, že se sociální demokracie dostane do Sněmovny. Podle Hamáčka je nyní potřeba usilovat o nerozhodnuté voliče. Ministryně práce a sociálních věcí Maláčová věří, že ČSSD znovu dostane šanci prosazovat svůj program. Hamáček a Maláčová to řekli ČTK na dnešním zahájení horké fáze kampaně pražské ČSSD v areálu Dělnické tělovýchovné jednoty Santoška v Praze.