On-line reportáž

Vypnout obnovování
20:05

Největší volební potenciál před říjnovými sněmovními volbami má podle průzkumu koalice Spolu, sdružující ODS, lidovce a TOP 09. Pokud by jí dali hlas všichni lidé, kteří její volbu v současnosti zvažují, získala by až 31,5 procenta. Vyplývá to z dnes zveřejněných výsledků průzkumu firmy Kantar CZ a Data Collect pro Českou televizi. Druhý nejvyšší potenciál má vládní ANO, následované koalicí Pirátů a STAN. (ČTK)

19:39

V době pandemie stoupl počet kyberútoků na organizace i jednotlivce a zvýšila se i jejich sofistikovanost, což dokládá i nedávno vydaná zpráva od firmy Refinitiv. Podle ní navíc zaměstnanci firem v době karantén méně dbali na dodržování bezpečnostních opatření. Boj s kyberkriminalitou je tak náročnější než kdy dřív.

19:06

Někdy stačí ke skvělému seriálu jen málo. Dva herci, pár místností, vděčné téma, vynikající dialogy. Tak, jak to předvádí HBO v novém pětidílném seriálu Scény z manželského života. Tak, jak to ve stejnojmenném filmu ukázal před téměř 50 lety proslulý švédský režisér Ingmar Bergman, jehož práce sloužila jako předobraz.

18:41

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes sdělila, že si přeje dialog s islamistickým hnutím Tálibán, aby Německo mohlo pokračovat v evakuacích svých spolupracovníků z Afghánistánu. Očekává se, že Tálibán, který ovládl většinu afghánského území zároveň s tím, jak se ze země stahovala zahraniční vojska, v brzké době oznámí jména nových politických vůdců. (ČTK)

18:18

Dálnice D6 u Sokolova je ve směru z Chebu na Karlovy Vary kvůli nehodě uzavřená. Při havárii motocyklu se dnes těžce zranili dva lidé. Na místo byl vyslán vrtulník, bude přistávat na odstavné ploše u dálnice, informovala krajská policejní mluvčí Zuzana Týřová. (ČTK)

18:08

Vzbouřenci z řad speciálních jednotek západoafrické Guineje tvrdí, že zajali prezidenta Alphu Condého, pozastavili platnost ústavy, rozpustili všechny instituce a uzavřeli pozemní a vzdušné hranice. Ministerstvo obrany naopak tvrdilo, že se útok speciálních sil na prezidentský palác podařilo odrazit. (ČTK)

17:57

Bývalý jihoafrický prezident Jacob Zuma, který byl od 8. července uvězněn za pohrdání justicí, byl ze zdravotních důvodů podmínečně propuštěn na svobodu, uvedla dnes agentura AFP s odvoláním vězeňské úřady. (ČTK)

17:35

Německo chce do konce roku dodat 100 milionů dávek vakcíny proti covidu-19 do mezinárodního očkovacího programu. Na okraj setkání ministrů zdravotnictví zemí G20 v Římě to dnes podle agentury DPA řekl spolkový šéf resortu zdravotnictví Jens Spahn. Politik podotkl, že stejné množství dávek zatím bylo aplikováno v Německu. (ČTK)

17:15
Pyrotechnici v Duisburgu odstřelili výškovou budovu

Pyrotechnici dnes v německém městě Duisburg odstřelili 63metrový dům ze 70. let minulého století, na jehož místě má vzniknout park. Po domě přezdívaném Bílý obr zůstalo 50 tisíc tun suti, napsala agentura DPA. Akce si vyžádala preventivní evakuaci zhruba 1750 lidí žijících v okolí. Dům se po hlasité explozi zhroutil a nad jeho troskami se vytvořil obrovský oblak prachu. Pyrotechnici využili zhruba 500 kilogramů výbušnin. V budově s 23 patry se nacházelo 320 bytů, většina z nich ale byla již dlouhou dobu prázdná. (ČTK)

17:01
Francouzská firma TotalEnergies podepsala v Iráku kontrakt za miliardy dolarů

Ropná a plynárenská skupina TotalEnergies dnes podepsala v Bagdádu kontrakt za 27 miliard dolarů (asi 576 miliard Kč) ohledně investic do těžby a zpracování plynu a ropy a využití solární energie. Na tiskové konferenci po podpisu smlouvy s generálním ředitelem skupiny Patrickem Pouyanném to oznámil irácký ministr ropného průmyslu Ihsán Ismáíl, informovala agentura AFP. (ČTK)