On-line reportáž

Vypnout obnovování
19:30

V pondělí začnou zemní práce na úseku dálnice D55 mezi Starým Městem na Uherskohradišťsku a Moravským Pískem na Hodonínsku. Podle společnosti Skanska bude úsek dlouhý 8,8 kilometru hotový v roce 2024. Celkem vyjde na 1,9 miliardy korun.

18:45

Tureckým hasičům se podařilo dostat pod kontrolu přes stovku požárů na jihu země, pět ohnisek se nicméně nadále volně šíří v turisticky oblíbených oblastech u pobřeží Egejského moře. Podle agentury AP to oznámily místní úřady. Požáry nadále sužují rovněž jihozápad řeckého Peloponéského poloostrova, kde shořelo asi dvacet domů a osm lidí utrpělo zranění. Jih Evropy se již několik dní potýká s vlnou velkých veder. (ČTK)

18:15
17:50

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v pondělí setká s prezidentem Milošem Zemanem. Nevyloučil, že proberou, kdo povede Bezpečnostní informační službu (BIS) po skončení mandátu nynějšího šéfa Michala Koudelky v polovině srpna. (ČTK)

17:15

Povstalecké hnutí Tálibán v noci na dnešek vypálilo nejméně tři rakety na mezinárodní letiště v Kandaháru na jihu Afghánistánu, které poškodily tamní přistávací plochu. Odpovědnost hnutí za akci potvrdil mluvčí povstalecké skupiny Zabiulláh Mudžáhid, podle nějž bylo cílem zamezit afghánské armádě v dalších leteckých útocích vůči pozicím Tálibánu. V okolí města již několik dní bojují vládní vojska a povstalci. (ČTK)

16:28
16:01

Jeden ze dvou tubusů tunelu Panenská na D8 bude po nehodě zřejmě uzavřen až do středy. Důvodem bude nutná kontrola všech technologických zařízení. (ČTK)

15:30

Animovaný Spongebob v kalhotách nosí kraťasy, košili a kravatu, ale skutečné mořské hvězdice samozřejmě oblečení nemají - a také na skutečné mořské hvězdici, kterou zpodobňuje Spongebobův parťák Patrik, byste marně hledali plavky. Přesto mořský vědec Christopher Mah ihned zaznamenal podobnost mezi kreslenými postavičkami televizního kanálu Nickelodeon a skutečnou žlutou mořskou houbou a růžovou hvězdicí, které objevila dálkově ovládaná hlubokomořská ponorka v hlubinách pod Atlantikem na úbočí podmořské hory Retriever, napsal zpravodajský server Business Insider.

14:54

V Němčicích nad Hanou je po sobotní srážce lokomotivy a osobního vlaku zprovozněná jedna kolej. Opravné práce budou pokračovat v následujících dnech. (ČTK)

14:20