On-line reportáž

Vypnout obnovování
08:43

Budovu tuniského parlamentu obklíčila vojenská vozidla. Stalo se tak hodiny poté, co prezident Kaís Saíd v reakci na protesty vyvolané epidemií koronaviru odvolal premiéra a dočasně zastavil činnost zákonodárného sboru. Nejsilnější parlamentní strana označila krok hlavy státu za puč. Její předseda vyzval podporovatele, aby vyšli do ulic (ČTK)

08:28

Sportovní střelec Jakub Tomeček se do finále olympijského závodu ve skeetu těsně neprobojoval. V dramatickém kvalifikačním rozstřelu prohrál duel o poslední šesté finálové místo s Dánem Jesperem Hansenem a skončil sedmý. 

08:22

Při převržení raftu poblíž rakouského města Matrei přišel v sobotu o život 60letý Čech. Podle místní policie patřil k větší skupině českých turistů, kteří na třech nafukovacích člunech sjížděli řeku Isel ve východním Tyrolsku. (ČTK)

08:00

Jihomoravští hasiči v neděli večer v souvislosti s bouřkami zasahovali u více než 50 událostí. Nejčastěji to byly stromy, které spadly na silnici, hasiči také odčerpávali vodu ze zatopeného rodinného domu. Zhruba od 20:30 vyjížděli převážně na Znojemsko, poté se bouřka přesunula na Brněnsko. (ČTK)

07:40

Vláda podle premiéra Andreje Babiše (ANO) v pondělí projedná plán na darování či prodej vakcín proti koronaviru do zahraničí. Slovensko si pravděpodobně odebere místo ČR z české kvóty jeden milion dávek od firmy Pfizer-BioNTech a zaplatí za ně. Čtvrt milionu dávek by podle Babiše Česko mělo darovat Vietnamu, 20.000 poslat na Tchaj-wan. (ČTK)

07:19

Tenistka Markéta Vondroušová vyhrála na OH nad Rumunkou Buzarnescuovou 6:1, 6:2 a postoupila do osmifinále. Bude hrát s druhou nasazenou Ósakaovou. (ČTK)

07:17

Tenistka Barbora Krejčíková je na olympijském turnaji v osmifinále. V druhém kole porazila osmnáctiletou Kanaďanku Leylah Fernandezovou 6:2, 6:4. (ČTK)

07:16

Dálnici D11, která je kvůli demolici mostu uzavřená na okraji Prahy od sobotního odpoledne, se dnes nepodaří zprovoznit před ranní dopravní špičkou. Silničáři v průběhu noci nestihli odklidit vybouraný materiál. Provoz by měl být podle ní obnoven během dnešního dne. (ČTK)

07:04

Škoda po požáru skladovací haly v pražské Uhříněvsi byla odhadnuta na zhruba 120 milionů. Příčinu požáru dál zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie. (ČTK)

21:19

Národní ústav duševního zdraví (NÚDZ) pracuje na první tuzemské studii, která zkoumá souvislost mezi covidem a narušeným spánkem, ale i dalšími neurobiologickými následky nemoci. Z tisícovky respondentů, kteří se účastnili pilotní studie, jich nadpoloviční většina špatně spala nebo trpěla intenzivními nočními můrami, necelá polovina se pak potýkala s výpadky paměti, potížemi při formulování slov či „mozkovou mlhou“.