On-line reportáž

Vypnout obnovování
08:47

Počínaje dneškem musí organizátoři hlásit veškeré plánované akce nad tisíc účastníků příslušné krajské hygienické stanici. Vláda o tom rozhodla minulý týden v souvislosti se šířením koronaviru mezi mladší generací. Změna má přispět k lepší kontrole dodržování pravidel konání akcí, mezi které patří zejména dokládání bezinfekčnosti.

08:28

Počet nově nakažených koronavirem ve Francii se třetí den drží nad 10 000. O řád nižší množství nakažených v Itálii stoupá už šestý den za sebou, což vyvolává obavy z další vlny pandemie covidu-19. V Británii byl dnes počet nově nakažených za posledních 24 hodin nižší než v sobotu, kdy země oznámila nejvyšší denní přírůstek nakažených koronavirem za posledního půl roku.

08:16

Evropská komise dnes oficiálně schválí český národní plán obnovy, díky němuž Česká republika získá z mimořádného fondu Evropské unie 180 miliard korun na oživení ekonomiky po koronavirové krizi. Šéfka unijní exekutivy Ursula von der Leyenová zároveň přijede do Prahy prodiskutovat české představy o využití peněz s premiérem Andrejem Babišem. První peníze obdrží Česko pravděpodobně v září poté, co je schválí ministři financí členských zemí EU.

08:02

07:49

Vlády různých zemí využily technologii kontroverzní izraelské společnosti NSO Group ke špehování novinářů, lidskoprávních aktivistů či právníků. Vyplývá to ze závěrů investigativní práce 17 světových médií, na které se podílel i český server investigace.cz. Vlády podle těchto závěrů zneužily špionážní program od NSO nazvaný Pegasus. Izraelská firma dlouhodobě trvá na tom, že její technologie jsou určené pouze pro použití proti zločincům či teroristům.

07:36

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) dnes představí nového generálního ředitele hasičského záchranného sboru, který ve funkci nahradí Drahoslava Rybu. Osmapadesátiletý Ryba v neděli skončil na pozici šéfa hasičů po téměř deseti letech. Odešel na vlastní žádost, protože mu uplynulo druhé pětileté funkční období.

07:20

V Praze v obchodním centru na Smíchově se dnes otevře třetí místo, kam mohou dorazit zájemci o očkování proti covidu-19 bez předchozí registrace. V hlavním městě od minulého týdne fungují dvě obdobná místa v nákupním centru na Chodově a na hlavním nádraží, tuto středu je v plánu otevření míst bez objednání také v nákupních centrech Karolina v Ostravě a Olympia v Brně.

18:25
18:10

Na řece Úpě v Trutnově už neplatí žádný z povodňových stupňů. Dnes ráno tam Úpa vystoupala na druhý stupeň povodňové aktivity, který značí pohotovost.

17:55

Kauza Vidkun: Válka policajtů, která otřásla politikou i útvary elitních vyšetřovatelů.