On-line reportáž

Vypnout obnovování
14:30

Španělská vláda odsouhlasila udělení milostí pro devět katalánských politiků, kteří si ve vězení odpykávají tresty kvůli referendu o nezávislosti. (ČTK)

10:30
10:15

Výbor organizace OSN pro vzdělání, vědu a kulturu UNESCO doporučil přidat australský Velký bariérový útes na seznam světového dědictví v ohrožení. Australská vláda se dnes proti kroku rázně ohradila a hodlá se mu bránit, píší zahraniční tiskové agentury. (ČTK)

10:00

Zásah čínských úřadů proti kryptoměnám od pátku smazal téměř 300 miliard dolarů (6,4 bilionu Kč) z hodnoty všech obchodovaných digitálních měn. (ČTK)

09:45
09:25

Na mimořádné valné hromadě Monety Money Bank budou dnes akcionáři hlasovat o navrhovaném spojení Monety s bankovní divizí společnosti PPF, kam patří Air Bank, český a slovenský Home Credit a společnost Benxy. Valná hromada začína v 10 hodin, my na ní máme svého reportéra a budeme ji sledovat v on-line reportáži. 

09:00

Babiš stejně jako Zeman nepovažuje stažení z Afghánistánu za správné. Členství České republiky v NATO pokládá premiér za naprosto zásadní. Prezident Zeman stále považuje stažení z Afghánistánu za chybu. Je jí třeba napravit, než se vymstí. Podpořil růst armádního rozpočtu. (ČTK)

08:45

Žádný „český Floyd“. Policista sice klečel zadrženému Romovi na krku, příčinou smrti ale bylo předávkování. Policie odmítá, že by proti muži v Teplicích použila nepřiměřenou sílu. Podívejte se na video zákroku policistů i výtržnictví muže před zadržením. 

08:30

Kvůli silným bouřkám eviduje E.ON 25 poruch na vedení vysokého napětí a devět tisíc domácností s omezením dodávek elektrické energie, nejvíce na jižní Moravě. (ČTK)