On-line reportáž

Vypnout obnovování
10:30

Chce být světovou supervelmocí a ekonomicky překonat Spojené státy. Sčítání lidu však odhalilo, že Číně doma tiká demografická bomba, která může její plány zmařit. Od pondělí proto umožní rodinám mít až tři děti.

10:10

Dnes končí termín pro zaplacení daně z nemovitých věcí. Upozornila na to finanční správa na Twitteru. Pokud je daň vyšší než 5000 Kč, je možné ji zaplatit ve dvou splátkách.

09:56

Občas je mi líto, že nosím stejnou uniformu a odznak jako kolegové, kteří by u policie neměli vůbec být. Myslí si, že když mají odznak, mají i moc. A dávají to najevo. Chtěl bych, aby nás lidé vnímali jinak. Chceme pomáhat, říká městský strážník Petr Reif. Během epidemie byli lidé nervózní a agresivní, je ale těžké jim vysvětlit, že vládní činitelé pravidla porušují a oni nesmí, dodává.

 

09:37

Podporu 2,3 miliardy korun pro malé a střední podniky na poradenství, marketing a vzdělávání či na inovace pro boj s nemocí covid-19 získalo jedno promile všech menších firem. Nebude tak mít velký dopad na celý sektor, uvedl v pondělí Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ) v tiskové zprávě k prověrce podpory.

09:19

Globální autoprůmysl už je na úrovni před koronavirovou pandemií. Zisk největších automobilek byl v prvním čtvrtletí po odečtení úroků a daní ve srovnání s deseti předchozími lety dokonce nejvyšší. Podle agentury DPA to ve své studii uvádí poradenská společnost EY.

08:40

V neděli testy potvrdily 113 nových případů covidu, o 83 méně než před týdnem. Je to nejnižší denní nárůst od 2. srpna, kdy přibylo 101 případů. (ČTK)

08:20

Konání fotbalového mistrovství Jižní Ameriky je v ohrožení. Dva týdny před startem šampionátu totiž přišla kvůli problémům s koronavirem o pořadatelství i Argentina. Jihoamerická konfederace (CONMEBOL) o tom informovala na twitteru. "Vyhodnocujeme nabídky dalších zemí, které o turnaj projevily zájem. Brzy budeme o dalším postupu informovat," uvedla. (ČTK)

08:01

Indie za poslední den eviduje 152.734 nově potvrzených případů koronaviru, což je nejméně od 11. dubna. Mrtvých po nemoci covid-19 tam v uplynulých 24 hodinách přibylo 3128. Informovala o tom agentura Reuters.

07:20

Americký herec a už několik let i ruský občan Steven Seagal (69) vstoupil do opoziční, ale přitom prokremelské strany Spravedlivé Rusko. S odvoláním na hercovu mluvčí o tom informoval moskevský deník RBK. (ČTK)

07:00

Hokejisté Švédska otočili na mistrovství světa v Rize zápas proti Slovensku a po výhře 3:1 se udrželi ve hře o postup do čtvrtfinále. Seveřané zatím získali devět bodů a posunuli se na čtvrté místo skupiny A i před Českou republiku, která ale odehrála o utkání méně. Slováci jsou s 12 body třetí, ani oni ale nemají postup do bojů o medaile jistý. (ČTK)