On-line reportáž

Vypnout obnovování
08:30
08:15

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) mohou dnes teploty vystoupat až nad tropických 30 stupňů Celsia. Meteorologové očekávají, že na některých stanicích padnou teplotní rekordy. (ČTK)

08:00

Zatímco jindy se v ulicích Dubrovníku tlačily davy turistů, teď jsou poloprázdné. Chorvatsko, pro jehož ekonomiku jsou turisté zásadní, se proto snaží dělat kroky, aby přilákalo návštěvníky zpět. Vedle levných testů na covid je to i zajištění bezpečí před nákazou.

07:45
07:30

Stát nemá přehled o délce, stavu ani o využití cyklostezek, za které zaplatil, uvedl NKÚ. Ministerstvo dopravy s kritikou kontrolorů nesouhlasí. (ČTK)

07:00

Ode dneška se v celém Česku opět otevřou všechny zbývající obchody a některé další provozovny služeb, které byly dosud uzavřené kvůli epidemii nemoci covid-19. Kromě maloobchodu se mohou otevřít třeba opravny obuvi, autobazary, autosalony, lanovky, solária, hodinářství, zlatnictví či truhlářství nebo cestovní kanceláře.

20:00
19:30

Britský pilot Lewis Hamilton vyhrál Velkou cenu Španělska formule 1 a zvýšil náskok v čele mistrovství světa před druhým Maxem Verstappenem na 14 bodů. Úřadující šampion z Mercedesu ovládl již třetí závod v sezoně a celkem 98. v kariéře. (ČTK)

18:30