On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:11

Elon Musk přišel o šéfa své firmy Neuralink, která vyvíjí nástroje propojující výkonné počítače a lidský mozek. Spoluzakladatel firmy Max Hodak oznámil, že už několik týdnů není zaměstnancem Neuralinku. Zatím prezentované koncepty technologie se setkaly s kritikou odborníků.

18:57

Slavia Praha získala potřetí v řadě titul mistra 1. české fotbalové ligy, čtvrtý za posledních pět let a celkově 21. titul pro nejlepší fotbalový tým republiky.

18:48

Ministr zahraničí USA Antony Blinken dnes uvedl, že po rozhovoru s premiérem Babišem plně podporuje silnou a odvážnou reakci České republiky na ruskou smrtící a destabilizační činnost na českém území.

18:39

Soudní projednávání žaloby společnosti Epic Games na Apple Inc. přináší další zajímavé drobnosti. Například pohled na interní materiály Microsoftu, který prozrazuje, že nový Stalker bude tři měsíce jen na Xboxu. 

18:28

Spojené státy i Británie odmítly tvrzení Íránské státní televize o propuštění amerických a britských vězňů výměnou za miliardové výkupné. To má mít podobu vrácení peněz za tanky, které Británie v roce 1979 slíbila, ale nedodala, do Íránu, a uvolnění fondů, které zmrazily americké úřady v rámci sankcí vůči Íránu.

18:11

V Liverpoolu začíná vyprodaná koncertní show pro pět tisíc lidí, která je součástí britského experimentu s otevíráním kulturních akcí. Návštěvníky, kteří musí mít potvrzení o negativním testu, čeká vystoupení tří kapel Zuzu, The Lathums a The Blossoms.

17:52

Zpráva Organizace spojených národů varuje před vlnou on-line obtěžování vůči novinářkám. Podle zprávy financované z rozpočtu UNESCO se tyto útoky podílí i na podrývání důvěry v kritickou žurnalistiku a fakta obecně.

17:45

Potíže způsobené vydatným deštěm odeznívají. Zvýšený průtok hlásili vpodvečer vodohospodáři v Libereckém kraji na Jizeře v Železném Brodě a na Řasnici ve Frýdlantu, bdělost trvala i na Červeném potoce v Hořovicích ve středních Čechách.

17:27

Fotbalové utkání Manchesteru proti Liverpoolu se odkládá. Fanoušci Manchesteru před začátkem zápasu vtrhli na hřiště a protestují proti snaze majitelů klubu zapojit se do Evropské Superligy, přestože z plánů na její založení sešlo.

17:15

Fanoušci Interu Milán slaví zisk už devatenáctého mistrovského titulu. Aktuální ročník Serie A ovládli už čtyři kola před koncem, a nemuseli vstřelit ani gól. O titul nemohou přijít díky tomu, že Atalanta jen remizovala v duelu se Sassuolou a ztratila tak i mizivou teoretickou šanci předčít bodový zisk Interu.