On-line reportáž

Vypnout obnovování
21:00

Prezident Miloš Zeman ve svém dnešním projevu použil několik narativů, které se objevují v dezinformační sféře a které mají za cíl zpochybnit oficiální vyšetřovací verzi události ve Vrběticích. Uvedlo to dnes občanské sdružení Čeští elfové, které analyzuje dezinformační kampaně v kyberprostoru. (ČTK)

19:30

Země Evropské unie budou schopny vyrobit dostatek vakcín proti covidu-19 na to, aby cíle naočkovat 70 procent dospělé populace v EU bylo dosaženo do poloviny července. V rozhovoru s řeckým týdeníkem To Vima to řekl eurokomisař pověřený dohledem nad urychlením očkovací kampaně Thierry Breton. (ČTK)

17:50
16:50

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová dnes v televizi Rossija 1 uvedla, že Česko musí světovému společenství objasnit, jaké zbraně byly uloženy v muničním skladu ve Vrběticích. Zároveň řekla, že Praha neměla žádné důvody pro to, aby z explozí ve Vrběticích v roce 2014 obvinila Rusko. (ČTK)

14:50

Pravidelná účast premiéra Andreje Babiše (ANO) na jednáních Evropské rady naznačuje, že lídři EU Babiše nebojkotují, uvedl dnes prezident Miloš Zeman v televizi Prima. Rozhodnutí ohledně premiérova střetu zájmů podle Zemana připadá soudním orgánům. (ČTK)

13:50

V jarní sbírce potravin v Česku lidé ve více než 800 prodejnách darovali 318 tun zboží pro potřebné. Z toho bylo 286 tun potravin a 32 tun hygienických potřeb, které potravinové banky lidem v nouzi také poskytují. ČTK to dnes sdělili zástupci České federace potravinových bank. (ČTK)

13:00

Prezident Miloš Zeman přijme v pondělí v 18:00 v Lánech premiéra a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Půjde o pravidelné setkání, sdělil ČTK mluvčí Hradu Ovčáček. Nejvyšší ústavní činitelé zřejmě proberou okolnosti diplomatické roztržky s Ruskem. (ČTK)

10:01

Indické zdravotnictví se kvůli velmi rychlému šíření nákazy dostalo do kritické situace, kdy nemocnice v nejzasaženějších oblastech musí kvůli nedostatku lůžek a kyslíku pacienty s covidem-19 odmítat. V Indii za sobotu přibylo rekordních 349 961 nově nakažených. (ČTK)

22:30

Prezident Miloš Zeman v neděli vystoupí s dvanáctiminutovým projevem ke kauze Vrbětice. Sdělila to dnes televize Prima, která projev odvysílá. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček dnes na Twitteru informoval, že půjde o mimořádný projev.

21:30

Indonéské záchranné týmy objevily předměty, o kterých se domnívají, že pocházejí z pohřešované ponorky. Naděje na záchranu posádky plavidla je mizivá, podle odhadů jí došly zásoby kyslíku dnes ráno. (ČTK)