On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:25

Při útoku na město Palma na severu Mosambiku tento týden přišly o život desítky lidí. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na mluvčího obranných a bezpečnostních sil Omara Sarangu.

22:40

 

22:05

Súdánská prozatímní vláda a hlavní povstalecká skupina v zemi se dnes dohodly na obnovení mírových rozhovorů. Strany podepsaly dokument, který dláždí cestu konečné mírové dohodě zaručením svobody vyznání všem a oddělením náboženství od státu, uvedla agentura Reuters.

21:39

Jednotky Kurdy vedených Syrských demokratických sil dnes provedly velký zátah v táboře na severovýchodě Sýrie, kde drží stoupence a rodiny bojovníků Islámského státu (IS). Devět osob zatkly, včetně údajných členů IS, uvedla agentura AP. 

21:16

Brněnská laboratoř Elisabeth Pharmacon objevila díky sekvenování vzorků pacientů s covidem-19 dosud nepopsanou mutaci koronaviru. Neměla by ale ovlivňovat vazbu protilátek ani buněčných receptorů, uvedl dnes na Twitteru ředitel laboratoře Omar Šerý.

20:56

Akce Ukliďme Česko, která se konala o víkendu 27. a 28. března, se zúčastnilo odhadem 40 000 až 50 000 dobrovolníků. Organizaci akce letos ovlivnila opatření proti šíření covidu-19. Neuklízelo se proto hromadně, ale individuálně. (ČTK)

20:35

Ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček bude v podzimních volbách do Poslanecké sněmovny kandidovat za hnutí ANO jako nestraník. Řekl to dnes v České televizi. Pokud to orgány ANO schválí, měl by se stát lídrem nejsilnějšího vládního hnutí v Jihočeském kraji. (ČTK)

20:14
19:50

Policie zablokovala ve smíchovském zdymadle sedm lodí s protestujícími z hnutí Otevřeme Česko – Chcípl Pes. Cílem protestní plavby z Dvořákova nábřeží bylo podpořit učitele a rodiče, upozornit na údajné zneužívání nouzového stavu vládou a nespravedlivá koronavirová opatření.  (ČTK)

19:26

Úvodní Velkou cenu Bahrajnu formule 1 vyhrál úřadující šampion Lewis Hamilton z Mercedesu. Hlavního soka Maxe Verstappena porazil na trati v Sáchiru v těsném souboji do posledního kola o 0,745 sekundy. (ČTK)