On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:59

Účinnost vakcíny se v Izraeli potvrdila v praxi, tvrdí největší izraelská zdravotní pojišťovna, podle níž mezi 600 tiisíci zkoumanými lidmi, kteří dostali dvě dávky vakcíny od firem Pfizer a BioNTech, zaznamenala 94procentní pokles symptomatických nákaz covidem-19. (Reuters)

23:30

Britský princ Harry a jeho manželka vévodkyně Meghan čekají druhého potomka. Novinu podle deníku The Guardian potvrdil mluvčí páru.

23:02

Nové vyhlášení nouzového stavu na základě žádosti hejtmanů na 14 dní v celé ČR je podle ústavního právníka Jana Wintra protiústavní. Fakticky jde podle něj stále o pokračování dosavadního nouzového stavu, které Sněmovna tento týden odmítla. (ČTK)

22:31

Návrat žáků do škol od března záleží na vývoji epidemie a zajištění testů, které zatím nejsou objednané. Ministerstvo zdravotnictví má udělat seznam testů, které by byly k testování vhodné a daly by se pro školy získat včas. V ČT to dnes řekl ministr školství Robert Plaga.

21:59
21:26

Vyhlášení nového nouzového stavu je podle politologů výsledkem selhání vlády i opozice, která přehlédla dopady rozvolnění. Vítěz situace je nejasný. (ČTK)

20:57

Provozovatelé lyžařských areálů jsou zklamaní, že nemohou od pondělí spustit vleky. Doufali, že vláda zmírní restriktivní opatření. Některé menší areály tak v sezoně kvůli koronaviru možná ani neotevřou, uvedl šéf Asociace horských středisek Libor Knot. (ČTK)

20:27

V západoafrickém státě Guinea se po pěti letech opět objevila krvácivá horečka ebola a čtyři lidé již nákaze podlehli. Podle agentury AFP to v sobotu oznámil guinejský ministr zdravotnictví Rémy Lamah. Guinejská vláda dnes vyhlásila začátek její epidemie.

19:58

Lidé po celém Rusku zapalují na znamení protestu proti policejním zásahům a uvěznění opozičního představitele Alexeje Navalného svíčky nebo rozsvěcejí svítilny na mobilech a snímky světel pak umisťují na sociální sítě. (ČTK)

Lidé po celém Rusku zapalují na znamení protestu proti policejním zásahům a uvěznění opozičního představitele Alexeje Navalného svíčky.

19:36