On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:15
22:50

Tragická večerní nehoda u Zlatých Hor na Jesenicku má dvě oběti, třetí člověk byl převezen do nemocnice. Silnice č. 455 je kvůli vyšetřování uzavřena. (ČTK)

22:25

Požár v rodinném domě v Hořovicích na Berounsku dnes uvěznil v pokoji nepohyblivou seniorku, zachraňovali ji hasiči. Oheň, který se rozšířil od cigarety, způsobil škodu za milion korun. Hasiči ženu vynesli ven a předali ji záchranářům. (ČTK)

21:55

Koronavirus se celosvětově prokázal už u více než 90 milionů lidí, uvedla Univerzita Johnse Hopkinse. Přes 1,9 milionu lidí s covidem-19 zemřelo. (ČTK)

21:21

Úřad pro ochranu osobních údajů (ÚOOÚ) nepravomocně uložil 11 firmám pokutu celkem 3,1 milionu korun za to, že šířily nevyžádané zprávy v datových schránkách. Informoval o tom dnes server Lupa.cz. Podle něj firmy využívaly toho, že poštovní datové zprávy jsou v době nouzového stavu zdarma. (ČTK)

20:55
20:30

Zatímco španělská metropole se potýká s největším přívalem sněhu za půl století, Atény i další oblasti Řecka zažívají jeden z nejteplejších lednů za 50 let. Teploty jsou tam až o 15 stupňů vyšší než obvykle v tomto období. Informovala místní média.

20:05

Arnold Schwarzenegger v reakci na středeční útok davu na budovu Kongresu ve Washingtonu řekl, že Donald Trump je nejhorším prezidentem Spojených států v dějinách. V poselství s názvem Svým americkým spoluobčanům a přátelům na celém světě hollywoodský herec a bývalý republikánský guvernér Kalifornie také vyzval Američany, aby překonali rozdělení své země, informovala agentura DPA.

19:40

Moravskoslezští záchranáři evidují v posledních dnech výrazný nárůst počtu výjezdů. Je jich oproti průměru až o 40 procent více. Velká část z nich souvisí s nemocí covid-19, řekl dnes ČTK mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Dodal, že vedení už muselo zvýšit počet posádek, které jsou připraveny vyrazit do terénu. (ČTK)

19:15

Neznámí ozbrojenci dnes zabili šest strážců národního parku Virunga v Kongu, v němž žije polovina světové populace kriticky ohrožených goril horských. Informovala o tom agentura Reuters. Několik dalších strážců ozbrojenci zranili. (ČTK)