On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:40

Soud v Londýně dnes rozhodne o tom, zda Británie vydá zakladatele portálu WikiLeaks Juliana Assange do Spojených států. Tento Australan v USA čelí obvinění ze špionáže a nezákonného zveřejnění tajných dokumentů, za což mu hrozí 175 let vězení. (ČTK)

23:05
22:30

Etiopie, Egypt a Súdán dnes začaly další kolo jednání o rozsáhlé přehradě, kterou buduje Etiopie na Modrém Nilu. Jednání se zúčastnili i zástupci Jihoafrické republiky, která předsedá Africké unii. Předchozí kolo jednání skončilo v listopadu, aniž státy dosáhly pokroku, informovala agentura AFP.

21:58

Izraelská prokuratura dnes zveřejnila detailní znění obžaloby proti premiérovi Benjaminovi Netanjahuovi. Souzen je ve třech korupčních kauzách. Proces začal loni a příští měsíc má pokračovat dalším stáním. (ČTK)

21:30

Ve Washingtonu se dnes poprvé v novém složení po listopadových volbách sešel americký Kongres. Sněmovna reprezentantů ovládaná demokraty si zvolí předsedu, o většině v Senátu rozhodnou až úterní vyřazovací volby v Georgii. Očekává se, že poslanci znovu zvolí demokratku Nancy Pelosiovou. (ČTK)

21:13
20:50

Známá švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová dnes oslavila své 18. narozeniny. V rozhovoru s britským nedělníkem The Sunday Times uvedla, že si jako dárek k narozeninám přeje, aby každý udělal pro záchranu planety vše, co je v jeho možnostech. Na věcech prý ekologická aktivistka nelpí. 

20:31

Trump chtěl, aby se pro něj v Georgii našlo 11 780 hlasů. V sobotním hodinovém telefonátu s tamním státním tajemníkem Bradem Raffenspergerem použil nadávky, lichotky a hrozby, aby ho přiměl najít dostatečný počet voličských hlasů a změnit výsledek prezidentských voleb v tomto státě. (Washinton Post)

20:07

Exekutoři až o 50 procent podcenili hodnotu majetku zpěváka Prince, který zemřel v roce 2016 po předávkování fentanylem. Na nesprávné ohodnocení pozůstalosti upozornil americký daňový úřad IRS. Po Princovi, který nezanechal závěť, má podle agentury AP dědit šest jeho sourozenců.

19:44