On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:58

Volební tým Donalda Trumpa se distancoval od konzervativní právničky Sidney Powellové. Podle ní podvodný software umožnil přesun milionů hlasů odevzdaných Trumpovi k jeho demokratickému soupeři Joeu Bidenovi. (ČTK)

06:43

Nově zvolený prezident USA Joe Biden plánuje jmenovat ministrem zahraničí svého dosavadního blízkého poradce Antonyho Blinkena. S odvoláním na nejmenované zdroje to dnes uvedla agentura Bloomberg. (ČTK)

06:39

Finanční skupina RSBC Roberta Schönfelda prodala pětinu akcií britské technologické firmy Proversity, která je známá pod jménem Construct. Ta vytváří on-line výukové a školicí programy a mezi její klienty patří desítky světových univerzit, Bank of England nebo letecká společnost Emirates. (ČTK)

23:27

Komora daňových poradců považuje schválení daňového balíčku krátce před koncem roku za problematické. Úprava daňového systému by se podle ní měla uskutečnit transparentně po předchozí diskusi tak, aby podnikatelé i občané měli dostatek času se na tyto změny připravit. (ČTK)

22:50

Zdravotnický hackathon v pražském IKEM vyhrála mobilní a webová aplikace Mild Blue Breviary, která má usnadnit dávkování léků heparin a inzulín. Třetího ročníku soutěže technologických inovací pro zdravotnictví Smart Health Hackathon se od pátku do dneška on-line zúčastnilo přes 120 odborníků z 20 zemí. (ČTK)

22:26

Tchaj-wan, který Čína považuje za svou vzbouřeneckou provincii, navštívil bez předchozího oficiálního ohlášení americký kontradmirál Michael Studeman. Návštěva dalšího vysoce postaveného amerického představitele by mohla rozhněvat Čínu, soudí agentura Reuters. (ČTK)

22:00
21:31
21:09

Británie, Francie a Itálie dnes oznámily další tisíce potvrzených případů koronaviru, dnešní bilance jsou však nižší než v sobotu. S odvoláním na úřady těchto zemí, které mají v absolutních číslech jedny z nejvyšších přírůstků infekcí v Evropě. (ČTK)

19:57

Dosluhující americký prezident Donald Trump dnes označil na summitu velkých ekonomik G20 mezinárodní pařížskou klimatickou dohodu za velmi nespravedlivou. USA podle něj dohodu opustily, aby nepřišly o miliony amerických pracovních míst a biliony dolarů" ve prospěch "nejhorších znečišťovatelů životního prostředí na světě". (ČTK)