On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:29
23:30
22:45

Britský premiér Boris Johnson musí do karantény, protože se setkal s člověkem nakaženým koronavirem. Informoval o tom dnes jeho úřad. Ministerský předseda podle mluvčího nemá příznaky covidu-19 a bude dál řídit vládu a plnit i další premiérské povinnosti, ale pouze na dálku. (ČTK)

22:00

V prezidentských volbách v Moldavsku podle průzkumu provedeného mezi voliči po odevzdání hlasů zvítězila proevropská kandidátka Maia Sanduová. Ve druhém kole hlasování porazila stávajícího proruského prezidenta Igora Dodona o deset procentních bodů, informovala dnes agentura TASS.

21:20

Nový prezident Peru Manuel Merino, který tento týden v nejvyšší funkci nahradil sesazeného Martína Vizcarru, oznámil rezignaci. K té jej předtím kvůli masovým protestům, během nichž zemřeli v sobotu nejméně dva lidé, vyzval šéf parlamentu Luis Valdez. (Reuters)

20:43

Bidenův poradce vyzval Kongres k urychlenému schválení koronavirové pomoci. Ron Klain vyzval též k okamžitému zákroku, který by umožnil jeho týmu koordinaci s odcházející administrativou prezidenta Donalda Trumpa. Dnes o tom informovala agentura Reuters.

20:20

Bílý hedvábný střevíček, který koncem 18. století nosila francouzská královna Marie Antoinetta, se dnes na aukci ve Francii prodal za 43 750 eur (více než 1,1 milionu korun). Aukční síň Osenat původně odhadovala prodejní cenu neúplného páru obuvi na 10 000 eur. (ČTK)

19:41

 

19:09

Izrael urychlil sporný plán výstavby domů v citlivé oblasti východního Jeruzaléma. Podle kritiků tak učinil ve snaze posunout projekt blíže realizaci ještě předtím, než se nově zvolený americký prezident Joe Biden ujme úřadu. Dnes o tom informovala agentura Reuters.

18:40

Erdogan navštívil Severní Kypr, Nikósie to označila za provokaci a porušení mezinárodního práva. Turecký prezident při své návštěvě podpořil nově zvolenou hlavu severokyperského státu Ersina Tatara, který prosazuje řešení kyperského konfliktu pomocí rozdělení ostrova na dva státy. (Reuters)