On-line reportáž

Vypnout obnovování
10:25

Česká spořitelna plánuje převzít české pobočky rakouské banky Waldviertler Sparkasse. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých stránkách. Transakci potvrdil i mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

10:10

Investiční banka Goldman Sachs Group se dohodla s americkým ministerstvem spravedlnosti, že zaplatí více než dvě miliardy dolarů (přes 46 miliard korun) za svou roli ve skandálu kolem malajsijského státního investičního fondu. Uvedla to agentura Bloomberg.

09:53

 

09:38

Deště z uplynulých dní nasytily povrchovou vrstvu půdy v Česku až do hloubky 40 centimetrů. Na Moravě a Českomoravské vrchovině je zcela nasycena dokonce i hlubší vrstva. Takto nasycená půda je velkým rizikem pro vznik povodní, řekl klimatolog Pavel Zahradníček. (ČTK)

09:22

Signály ze Spojených států nasvědčují tomu, že volby se tam letos odehrávají ve vyhrocené atmosféře. Analytici se obávají, že smířit se s výsledkem bude pro značnou část Američanů problém a že někteří by se mohli uchýlit i k násilí. (ČTK)

09:06

Největší výrobce procesorů pro osobní počítače a světová dvojka ve výrobě polovodičových součástek se chystá k velké transakci. Za 10 miliard dolarů chce prodat výrobu paměťových čipů NAND korejské společnosti SK Hynix. 

08:50

Při poslední televizní debatě před americkými prezidentskými volbami bude kandidátům na určitou dobu vypínán mikrofon. V reakci na chaotickou podobu zářijového duelu mezi Trumpem a Bidenem to oznámili organizátoři předvolebních rétorických klání, píše Reuters.

08:33

 

08:17

Největší švýcarská banka UBS v letošním třetím čtvrtletí meziročně zdvojnásobila čistý zisk na 2,1 miliardy dolarů (zhruba 48,5 miliardy korun). UBS těžila z vysokého objemu obchodování na globálních finančních trzích. (ČTK)

07:59

Japonsko podnikne ochranná opatření, aby zajistilo úspěch olympijských her, jež se budou v roce 2021 konat v Tokiu. V reakci na pondělní informaci Británie o přípravách ruských hackerů zaútočit na tokijskou olympiádu, to dnes řekl japonský vládní mluvčí. (ČTK)