On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:41

V uprchlickém táboře na řeckém ostrově Samos v neděli večer vypukl další požár, informovala agentura DPA s odvoláním na řecká média. Podle nich zdravotníci ošetřili několik lidí, kteří se nadýchali kouře, a jeden z nich byl preventivně převezen do nemocnice. (ČTK)

22:41

Demokratický uchazeč o Bílý dům Joe Biden dnes vyzval americké senátory, aby nehlasovali o náhradnici za nedávno zesnulou soudkyni Nejvyššího soudu Ruth Baderovou Ginsburgovou do listopadových voleb. Snahu prezidenta Donalda Trumpa o co nejrychlejší postup v této věci nazval "uplatňováním hrubé politické moci", napsala agentura Reuters. (ČTK)

22:00

Dvoudenní Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil Armády ČR, které se konaly na letišti v Mošnově na Novojičínsku, podle organizátorů i bez návštěvníků splnily svůj účel. První údaje hovoří o vysoké sledovanosti přenosů na internetových stránkách i spokojenosti účastníků akce. ČTK to řekl předseda pořádající organizace Jagello 2000 Zbyněk Pavlačík. (ČTK)

21:16

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pondělí ve 20:00 vystoupí s televizním projevem. Řekl to dnes ve svém tradičním nedělním videu na facebooku. Proslov se pravděpodobně bude týkat koronavirové epidemie. Při jarní vlně covidu-19 Babiš vystoupil v televizi s připravenými projevy v březnu i dubnu, v prvním z nich se přihlásil k osobní odpovědnosti za všechna krizová opatření. (ČTK)

20:33

Únik dokumentů o podezřelých finančních transakcích ve výši dvou bilionů dolarů (asi 45 bilionů Kč) odhalil, jak některé z největších bank na světě umožnily zločincům prát špinavé peníze. Ukazuje také, jak ruští oligarchové využívali banky, aby se vyhnuli západním sankcím, které měly zabránit převodu jejich peněz na Západ, uvedl dnes server BBC News o úniku více než 2500 dokumentů z let 2000 až 2017.

20:06
19:34

Několik tisíc lidí dnes v německém Düsseldorfu demonstrovalo proti opatřením, která mají zabránit dalšímu šíření nákazy koronavirem. Protest provázelo silné nasazení pořádkových sil, policie byla připravena až na 10 tisíc účastníků. Nakonec podle serveru RP Online dorazilo asi 4500 lidí, i když pořadatelé doufali v účast až 50 tisíc demonstrantů. (ČTK)

19:06

Turecko s Řeckem by mohly brzo obnovit rozhovory ohledně svých sporů o průzkum těžby ropy a zemního plynu ve východním Středomoří, evropští lídři však situaci nepomohou, pokud budou na svém plánovaném setkání hrozit Ankaře sankcemi. Podle agentury Reuters to dnes prohlásil mluvčí tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. (ČTK)

18:38
18:05

Lodní trajekt s téměř třemi stovkami lidí na palubě dnes najel na mělčinu u Alandských ostrovů, ležících v Baltském moři mezi Finskem a Švédskem. Záchranáři se rozhodli evakuovat cestující i posádku z plavidla, uvedla agentura AP. (ČTK)