On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:34

Tajfun Haishen, který během víkendu ničil budovy a přerušoval dodávky elektřiny na jihozápadě Japonska, dnes udeřil v Jižní Koreji. Podle agentury AP bylo ráno bez proudu skoro půl milionu japonských domácností, tamní úřady v souvislosti s bouří evidovaly 20 zraněných.

23:03

Británie dnes ohlásila téměř 3000 nových případů koronaviru za posledních 24 hodin. Je to nejvyšší denní údaj od 22. května. Ministr zdravotnictví Matt Hancock řekl, že ho znepokojuje nárůst případů mezi mladými lidmi. (ČTK)

22:50

Ve věku 82 let zemřel český režisér Jiří Menzel. Na Facebooku o tom informovala jeho manželka.

22:34

Několik tisíc lidí v černohorské metropoli Podgorica dnes manifestovalo na podporu vládnoucí Demokratické strany socialistů (DPS), která by po nedávných volbách mohla přijít o moc. Opoziční předáci se nyní snaží zmírnit obavy, že jejich vláda by znamenala odklon od NATO směrem k Srbsku a Rusku. (ČTK)

22:05

Izraelská vláda ustoupila ultraortodoxní komunitě a místo plánované uzávěry třicítky lokalit nejvíc zasažených koronavirem odhlasovala pouze noční zákaz vycházení pro 40 měst. Platit má mezi sedmou hodinou večerní a pátou hodinou ranní, školy ale zůstanou v těchto městech zavřené. (ČTK)

21:33

Tisíce lidí dnes v Budapešti protestovaly proti vládním krokům, které podle nich podkopávají nezávislost maďarské Univerzity divadelních a filmových umění. Demonstranti vytvořili zhruba kilometr dlouhý lidský řetěz vedoucí od univerzity k parlamentu. (ČTK)

20:59

Denní nárůst případů nemoci covid-19 v Praze počtvrté v řadě překonal stovku. K dnešním 18:00 přibylo za posledních 24 hodin 103 potvrzených případů nákazy. Od čtvrtka, kdy se za den objevilo rekordních 168 nakažených, ale nárůst postupně zpomaluje. (ČTK)

20:32
20:08

Vojenské vrtulníky evakuovaly 60 lidí z populárního tábořiště v Kalifornii, když okolní lesy zachvátil požár. Podle tamního tisku bylo několik desítek lidí zraněno, dva vážně. (ČTK)

19:42

Ve Svatém Kříži dnes Zdeněk Svěrák a tři další herci z Divadla Járy Cimrmana slavnostně odhalili sochu věnovanou Cimrmanovi, fiktivnímu českému géniovi. Součástí žulového sousoší je také jeho údajný citát: "Některé mé myšlenky by se měly tesat do kamene. Ale jen některé." (ČTK)