On-line reportáž

Vypnout obnovování
10:10

Asi třetina obyvatel bohumínského panelového domu, který v sobotu odpoledne poškodil požár s tragickými následky, spala v noci na dnešek ve svých bytech. Vrátili se domů, i když je objekt stále odpojen od plynu, vody i elektřiny. Požár, který byl pravděpodobně založen úmyslně, si vyžádal 11 lidských životů.

10:01
09:32

Druhý blok jaderné elektrárny Temelín začal opět vyrábět elektřinu. Během odstávky, která trvala zhruba dva měsíce, energetici například vyměnili čtvrtinu paliva. Kromě toho také zkontrolovali bezpečnostní systémy a zvládli 55 investičních akcí. (ČTK)

09:11

Krajský soud v Hradci Králové dnes potrestal Tomáše Zechovského a Jana Rumpelu za rvačky na zábavách podmínečnými tresty. Zechovský, který je příslušníkem Vězeňské služby ČR a do vyřešení případů je postaven mimo službu, dostal tři roky vězení s podmínkou na čtyři roky a Rumpela tři roky na dva roky. Oba muže soud potrestal za pokusy těžkého ublížení na zdraví a výtržnictví.

08:40

Zaměstnanci těžební společnosti OKD dnes na pracovištích zahájili přípravné práce na obnovení těžby ve všech čtyřech lokalitách, tedy Dole Darkov, Dole ČSM-Sever, Dole ČSM-Jih a Dole ČSA na Karvinsku. Doly z provozu na několik týdnu odstavil koronavirus, který se rozšířil mezi horníky.

08:15

Francii v prosinci čeká další soud související s kohoutím kokrháním. Na justici se obrátil majitel kohouta jménem Marcel, jehož zabil muž ze sousedství, který už nemohl vydržet hlasité projevy opeřence. Petici za "spravedlnost pro Marcela" podepsalo již přes 70 tisíc lidí, napsal francouzský tisk.

07:43

V Německu bylo za posledních 24 hodin zjištěno 436 nově nakažených koronavirem. Celková bilance infikovaných od začátku epidemie tak vzrostla na 216 327 lidí. Vyplývá to z údajů Institutu Roberta Kocha. (ČTK)

07:31

V Hongkongu byl dnes na základě nového bezpečnostního zákona zatčen mediální magnát Jimmy Lai. Jedenasedmdesátiletý prodemokratický kritik Pekingu je podle úřadů podezřelý ze spolupráce s cizími silami. (Reuters)

07:19

Zastavte násilí, vyzývá běloruská opozice Lukašenkův režim. V Minsku a dalších běloruských městech se konaly protesty proti výsledku nedělních prezidentských voleb. Někteří policisté přecházejí na stranu protestujících.

07:06

Zbavme se mýtu, že jakékoliv násilí je zlo. Je to nátlak skandinávské ideologie, trvdí Roman Joch, nový šéf slovenského Institutu pro výzkum práce a rodiny.