On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:15

Crew Dragon i s posádkou na palubě vyzvedl z moře jeřáb námořní vyprošťovacího plavidla GO Navigator a astronauti po několika desítkách minut návratovou kabinu opustili. Nejdříve byl z kapsle vynesen velitel Hurley, poté Behnken. Oba budou přepraveni vrtulníkem na pevninu.

 

22:47

Sever a západ Francie po několikadenním horku ochladil oceánský vzduch a mraky. Nakonec teploty ustoupily i ve východních departmentech, z nichž 13 zůstávalo v oranžovém spektru stupnice, na níž nejvyšší teploty jsou označeny červeně. Horký vzduch se tak drží už jen nad jihem Francie. (ČTK)

22:23

 

21:45

Památku Romů a Sintů zavražděných za druhé světové války dnes připomněla pieta na pražském náměstí Míru. Desítky lidí si v podvečer vyslechly příběh přeživší pamětnice, zazněly také romské písně. V závěru piety byla čtena jména obětí romského holokaustu. (ČTK)

21:22
20:58

Na hladinu Mexického zálivu dnes podle plánu ve 20:48 SELČ úspěšně dosedla americká loď Crew Dragon se dvěma astronauty, kteří se vrátili z Mezinárodní vesmírné stanice (ISS). Loď se snesla na hladinu s pomocí soustavy padáků, oba astronauti jsou v pořádku.

20:29

Pražská městská policie zveřejnila na svém webu svědectví svého zaměstnance ze Středočeského kraje, v němž popisuje problémy při hledání pomoci u lékařů a hygieniků pro syna, co se nakazil v červenci koronavirem v pražském klubu. Strážníci na webu uvádí, že identitu svého zaměstnance znají.

20:10

Denní nárůst potvrzených případů koronaviru v Praze je druhým dnem pod 50. K dnešním 18:00 přibylo za předchozích 24 hodin 46 nakažených, stejně jako v sobotu. Vyplývá to z údajů na webu pražské hygienické stanice. 

19:51

 

19:36

Pták způsobil požár transformátoru a tím zastavil provoz na nádraží v západoněmeckém Essenu. Opozdilo se 119 vlaků, dva spoje byly zrušeny a 36 jich bylo odkloněno, informovala v neděli podle agentury DPA německá policie.