On-line reportáž

Vypnout obnovování
09:36

Vicepremiér a šéf sociálních demokratů Jan Hamáček po zasedání Bezpečnostní rady stát potvrdil, že na chytrou karanténu má dohlížet zvláštní orgán, ve kterém bude vedle zástupců ministerstva zdravotnictví figurovat i armáda. V tom případě nebude trvat na znovuobnovení krizového štábu, kterému předsedal. O věci bude dnes odpoledne jednat vláda. (ČTK)

09:12

Spojené státy a Čína dnes oznámily uzavření konzulátu v čínském městě Čcheng-tu, jehož uzavírku minulý týden nařídil Peking. Konzulát podle prohlášení amerického ministerstva zahraničí ukončil provoz v 10:00 místního času (4:00 SELČ), píše agentura AP.

08:48

Horská služba zachránila život bernardýnovi, který zkolaboval při sestupu z nejvyšší hory Anglie. Podle deníku The Guardian se jedná o vzácný případ, kdy se toto psí plemeno neocitlo při zásahu horské služby v roli zachránce. (ČTK)

08:25

Na frontě mezi vládními jednotkami a proruskými separatisty v Donbasu na východě Ukrajiny má ode dneška platit nové příměří, které minulý týden domluvili vyjednavači Ukrajiny a Ruska za podpory Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). V minulosti byl klid zbraní mezi znepřátelenými stranami sjednán mnohokrát, pokaždé byl ale dříve či později porušen. (ČTK)

08:12

Originální kresba olympijských kruhů od zakladatele moderních olympijských her Pierrea de Coubertina se vydražila v Cannes za 185 tisíc eur (4,9 milionu korun). Papír o rozměrech 21x27,5 cm, který kdysi baron Coubertin věnoval rodině svých švýcarských podporovatelů, získal soukromý sběratel z Brazílie. (ČTK)

07:41

V celém Česku ode dneška platí přísnější omezení maximálního počtu účastníků vnitřních hromadných akcí. Z dosavadních 1000 lidí se limit snižuje na polovinu. Vláda tak reaguje na rostoucí počet nových případů nákazy nemocí covid-19. V Praze je počínaje dneškem navíc povinné nošení roušek ve všech zdravotnických zařízeních. (ČTK)

07:20

Juventus je podeváté za sebou vítězem italské fotbalové ligy. Turínský tým zvítězil v dnešním utkání 36. kola 2:0 nad Sampdorií Janov a dva zápasy před koncem Serie A má v čele tabulky nedostižný sedmibodový náskok před druhým Interem Milán.

06:52

Materiál, podle kterého plánovalo ministerstvo pro místní rozvoj utratit za reklamu na dovolené v Česku dvě miliardy korun, úřad z připomínkového řízení stáhl. Ministryně Klára Dostálová (za ANO) serveru SeznamZprávy.cz řekla, že na materiálu se stále pracuje.

06:52

Materiál, podle kterého plánovalo ministerstvo pro místní rozvoj utratit za reklamu na dovolené v Česku dvě miliardy korun, úřad z připomínkového řízení stáhl. Ministryně Klára Dostálová (za ANO) serveru SeznamZprávy.cz řekla, že na materiálu se stále pracuje.

23:05