On-line reportáž

Vypnout obnovování
09:31

Protesty v Chabarovsku na jihovýchodě Ruska vyvolané zatčením populárního gubernátora Sergeje Furgala pokračují už přes týden. Nehledě na teploty přes 30 stupňů se do ulic vydalo několik desítek tisíc lidí. Úřady se snaží demonstracím zamezit strašením koronavirem.

09:22
 

 

09:09

V Německu za uplynulý den přibylo 249 nových případů nákazy koronavirem, celkem se tak v zemi od začátku epidemie infikovalo téměř 202 tisíc lidí. Informoval o tom dnes Institut Roberta Kocha. Dva lidé na komplikace spojené s nemocí covid-19 zemřeli, a počet obětí tak dosáhl 9 086. (ČTK)

08:58

Při havárii nizozemského armádního vrtulníku v Karibiku zemřeli dva členové posádky, dva další lidé neštěstí přežili. S odvoláním na ministerstvo obrany o tom dnes informovala agentura AP. Vrtulník NH90 vykonával hlídkový let, když se v neděli odpoledne zřítil poblíž ostrova Aruba.

08:45
 
08:37

Ve stovkách průhledných krabic ve výzkumné ústavu v Troubsku chovají v Česku chráněné čmeláky zemní. Rukama místních pracovníků jich každoročně projdou desetitisíce. Odchovanými čmeláky zásobují zemědělce, šlechtitelské ústavy, zahrádkáře i amatérské nadšence.

08:26

Státní organizace Správa železnic čerpala peníze na opravu nádraží v letech 2017 až 2019 pomaleji, než předpokládala, upozornil Nejvyšší kontrolní úřad. Důvodem byla podle kontrolorů nepřipravenost projektů i průtahy ve stavebních a zadávacích řízeních. (ČTK)

08:16

Nejpozději do 20. prosince mají herny a kasina zakázat vstup lidem, kteří pobírají dávky v hmotné nouzi či jsou v insolvenci. Vedle nich tam mají být také osoby, kterým byl hazard zakázán soudem. Podle dřívějších předpokladů by na seznamu mělo být mezi 200 a 400 tisíci lidí.

08:05

Lidé s obezitou mají často výrazné komplikace, péče o ně je velice náročná, často jsou upoutáni na lůžko, vyžadují stoprocentní péči, říká primář ARO a urgentního příjmu Nemocnice Na Bulovce Jakub Bala.

 

07:53

Opotřebování pneumatik a brzdových destiček přispívá ke znečišťování oceánů, ale i k tání sněhu v polárních oblastech, ukazuje nová studie od vědců z Norského institutu pro výzkum ovzduší. Každý rok se tisíce tun malých plastových částic ze silnic dostane do vzduchu.