On-line reportáž

Vypnout obnovování
15:02

Vládní ČSSD se bude podobně jako opoziční strany snažit, aby ve sněmovně ze zákona o skutečných majitelích zmizela výjimka, která podle kritiků nahrává premiérovi Andreji Babišovi ve sporu o střet zájmů. (ČTK)

14:48

Na řecký ostrov Korfu ročně přijede kolem dvou milionů turistů. Letos kvůli koronavirové krizi předpokládá 40 procent loňské návštěvnosti. Sezona, která obvykle začíná v dubnu, se letos spustila s prvními obnovenými lety teprve minulý týden. (ČTK)

14:24

Ředitelka izraelských veřejných zdravotnických služeb rezignovala. Své rozhodnutí epidemioložka zdůvodnila tím, že vláda příliš rychle ukončila uzávěru a nyní v řešení krizové situace ztratila směr. (ČTK)

14:12

Země seřazené podle míry nezaměstnanosti.

13:56

Podle průzkumu CVVM by v případě další vlny pandemie mělo největší podporu opatření v podobě měření tělesné teploty na veřejných místech. Souhlasilo by s tím 86 procent obyvatel. Více než čtyři pětiny lidí by souhlasily s povinným nošením roušek. (ČTK)

13:40

Íránské úřady ohlásily 200 úmrtí spojených s koronavirem za jediný den, což je nejvyšší denní údaj od únorového začátku epidemie v zemi. V neděli Írán hlásil denní nárůst 163 úmrtí nemocných koronavirem, což byl v té době rekord. (ČTK)

13:28

Vláda se chystá v pondělí schválit novelu o dětských skupinách. Od července 2024 by je měly nahradit jesle. Nově by měly vznikat hlavně v mateřských školách. Podle plánu by zákon měl začít platit od pololetí příštího roku. (ČTK)

13:12

 

12:59

Na slovensku zajistili 1,5 tuny pervitinu v hodnotě nejméně 300 milionů eur (osm miliard korun). Drogy našli celníci ukryté v kovové nádrži v zásilce z Mexika. Podle finanční správy jde o největší zadržení drog v historii země. (ČTK)

12:46

Koronavirus se na Karvinsku masivně v komunitě nešíří, dopady na zdraví obyvatel jsou minimální, míní ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Kritiku epidemiologické situace v Moravskoslezském kraji ministr označil za politizaci tématu. (ČTK)