On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:35

Po středečních oslavách slávistického titulu zažil dnes fotbalista Josef Hušbauer opačné pocity. S Dynamem Drážďany, kam přišel z Edenu v zimě na hostování, sestoupil z druhé německé ligy. Saský tým skončil v tabulce poslední poté, co remizoval 2:2 s Osnabrückem. (ČTK)

22:54

V Reykjavíku zemřeli tři Poláci při požáru, který vypukl v ubytovně pro zahraniční pracovníky. Oheň budovu v centru islandské metropole zachvátil už ve čtvrtek, zprávu o obětech ale potvrdilo polské velvyslanectví až o víkendu po identifikaci zemřelých. (PAP)

22:22

Socialistická starostka Paříže Anne Hidalgová v dnešním druhém kole komunálních voleb svůj úřad obhájila, a zajistila si tak druhé funkční období. Podle odhadů zveřejněných po uzavření volebních místností získala přes 50 procent hlasů. (ČTK)

22:08

První kolo prezidentských voleb v Polsku vyhrál současný prezident Duda, druhý skončil hlavní opoziční kandidát Trzaskowski. Postupují do druhého kola. 

Obhájce. Dosavadní prezident Andrzej Duda vytáhne ve snaze o znovuzvolení americkou kartu.

21:33

Bulharský soud dnes v první instanci zprostil obžaloby z korupce při privatizaci energetické firmy EVN dva bývalé ministry první vlády premiéra Bojka Borisova, jednoho podnikatele a další tři osoby. Prokurátor dal najevo, že se proti osvobozujícímu rozsudku odvolá. (ČTK)

21:03

Přivolaní hasiči dnes odpoledne vytáhli z Divoké Orlice v Ústí nad Orlicí tělo mladého muže. V pátek skočil do rozvodněné řeky a již nevyplaval. Pátrání dnes pokračovalo jen v omezeném rozsahu, řekla ČTK mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

20:49

Organizátoři hnutí, které volá po bojkotu reklamy na facebooku, protože provozovatel této sociální sítě podle nich nedělá dost pro zastavení nenávistných projevů, chtějí kampaň rozšířit do celého světa a zaměřit se chtějí i na evropské firmy. (Reuters)

20:16

Fotbalisté Southamptonu odčinili čtvrteční prohru s Arsenalem a v utkání anglické ligy na hřišti Watfordu zvítězili 3:1. Dva góly vstřelil Danny Ings, který je s 18 brankami druhým nejlepším střelcem soutěže. (ČTK)

20:04

Fotbalisté Villarrealu zvítězili ve španělské lize nad Valencií 2:0 a posunuli se minimálně do pondělí na páté místo. Levante vyhrálo přestřelku nad Betisem Sevilla 4:2. (ČTK)

19:40

Za špinavý povyk označila dnes mluvčí ruské diplomacie Marija Zacharovová prohlášení starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře, že za odstranění sochy maršála Ivana Koněva může ruské velvyslanectví v České republice. Informovala o tom agentura TASS.

Starosta Ondřej Kolář