On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:27

Vládnoucí Srbská pokroková strana prezidenta Aleksandara Vučiče míří k drtivému vítězství v parlamentních volbách v Srbsku. Podle předběžných výsledků zveřejněných nezávislou agenturou CESID získala přes 63 procent hlasů. Bojkot části opozičních stran na volební účast měl jen omezený vliv. (ČTK)

22:40

Jemenští separatisté, kteří na jihu země vyhlásili autonomii, obsadili jemenský ostrov Sokotra, který se nachází v Arabském moři. Separatisté sesadili tamního guvernéra a z oblasti vyhnali jednotky věrné jemenské vládě podporované Saúdskou Arábií. (ČTK)

22:20

Francie dnes oznámila pouhých sedm nových úmrtí po nákaze koronavirem. Jde o výrazný pokles oproti předchozímu dni, kdy úřady informovaly o 17 nových obětech, napsala agentura Reuters.

22:01
21:40

Nizozemská policie dnes zadržela desítky demonstrantů, kteří v Haagu protestovali proti opatřením zavedeným nizozemskou vládou ve snaze zastavit šíření koronaviru. Nejprve poklidný protest se změnit v násilnosti poté, co se k demonstrantům podle policie přidali fotbaloví fanoušci. (ČTK)

21:20

V Moskvě byl dnes zadržen člen protestní skupiny Pussy Riot Pjotr Verzilov. Oznámil to server Mediazona, jehož je Verzilov vydavatelem. Podle agentury TASS byl zatčen v souvislosti s extremismem. Verzilov, který má i kanadské občanství, patří k nejvýraznějším osobnostem ruské alternativní scény.

20:56

V Itálii a ve Španělsku i nadále klesají počty úmrtí v souvislosti s koronavirem. V reakci na příznivou situaci ve Španělsku dnes po 14 týdnech skončil nouzový stav. Naopak Brazílie oznámila, že za poslední den v zemi přibylo 1022 obětí a jejich celkový počet tak dosáhl téměř 50 tisíc. (ČTK)

20:37

Stovky Maďarů dnes protestovaly proti chystané reformě prestižní Univerzity divadelních a filmových umění, která podle nich dostává instituci pod větší kontrolu vlády. Informovala o tom agentura Reuters. Kabinet argumenty kritiků odmítá, od změn si slibuje větší efektivitu při získávání peněz.

20:20

Poukazy na úhradu pobytu a procedur v lázních, které schválila vláda, začnou platit od začátku července. Každý, kdo pojede na dovolenou do lázní v České republice, dostane voucher v hodnotě až 4000 korun. (ČTK)

19:58

V Německu prudce vzrostlo reprodukční číslo, které udává, kolik dalších lidí v průměru nakazí jeden infikovaný. Podle Institutu Roberta Kocha dnes dosáhlo hodnoty 2,88, přičemž v sobotu bylo na úrovni 1,79. Je tedy výrazně nad kritickou hodnotou jedna. (ČTK)