On-line reportáž

Vypnout obnovování
08:26

Soudní dvůr Evropské unie má dnes vynést verdikt ve věci maďarských nevládních organizací financovaných ze zahraničí. Organizacemi financované ze zahraničí, jejichž roční příspěvek překročí 7,2 milionu forintů (546 tisíc korun), se musejí registrovat a zveřejňovat podrobnosti o svých dárcích. (ČTK)

08:10

Pevninská Čína ve středu zaznamenala 28 případů covidu-19, tedy méně než v předchozích čtyřech dnech, kdy byl počet ohlášených nákaz vždy alespoň o deset vyšší. Z nových případů se 21 týká Pekingu, kde se tento týden bnovovala karanténní opatření. (ČTK)

07:51

Indie, Mexiko, Irsko a Norsko uspěly při středeční volbě nestálých členů Rady bezpečnosti OSN. Volba ovšem bude dnes pokračovat, neboť páté volné místo se ve středu nepodařilo obsadit. Uchází se o něj Keňa a Džibutsko. (ČTK)

07:34
07:17

Nejvyšší kontrolní úřad se chystá zkontrolovat programy na podporu podnikatelů zasažených dopady šíření koronaviru v Česku. Pro deník E15 to řekl prezident NKÚ Miloslav Kala. Možné je podle něj také zahájení kontrol na ministerstvech obrany, zahraničí a některých hygienických stanicích. (ČTK)

06:55

Vládní letadlo, které využívá britská královská rodina a premiér Boris Johnson, získá nový vzhled. Bude přemalováno barvami britské vlajky, aby "lépe reprezentovalo Spojené království po celém světě". Opoziční strany projekt a zejména jeho cenu zkritizovaly, zejména v době ekonomických problémů. (ČTK)

06:35

Počet případů koronaviru v Česku překročil 10 000. Za neděli přibylo 33 nakažených, dosud se tak nemoc covid-19 prokázala u 10 024 lidí. Vyléčilo se 7226 z nich, tedy zhruba 72 procent, s onemocněním zemřelo 329 lidí. (ČTK)

23:40

V lounské vagonce opět zasahovala policie. Musela minulý týden řešit spory mezi novými majiteli bratry Šuškovými a miliardářem Michalem Strnadem. Tahanice se dotkly i zhruba 500 zaměstnanců a výroba z velké části stojí.

23:17

Boj proti nemoci covid-19 neskončil, ale Francie si v něm připsala první vítězství. Takto ve večerním projevu hodnotil vývoj francouzský prezident Emmanuel Macron. Oznámil, že od pondělka už bude celá metropolitní Francie brána jako "zelená zóna" s nízkým rizikem šíření koronaviru.

22:52

Srí Lanka uspořádala v části svých volebních obvodů fiktivní volby, aby vyzkoušela hlasování za zpřísněných hygienických opatření a otestovala čas potřebný k odevzdání hlasů. V zemi se měly konat parlamentní volby v dubnu, ale kvůli epidemii koronaviru byly odloženy a mají se konat 5. srpna. (ČTK)