On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:58

Obchodní řetězce jsou proti pozměňovacímu návrhu k novele zákona o potravinách. V návrhu poslanci z ODS a SPD požadují zavedení povinného podílu 55 procent českého zboží na pultech od příštího roku. Podíl by se postupně zvýšil až na 85 procent. (ČTK)

06:42

Kolínská automobilka Toyota Peugeot Citroën Automobile (TPCA) dnes po více než dvouměsíční odstávce obnovila výrobu, kterou přerušila ve středu 18. března večer kvůli pandemii koronaviru. Dnes vyrobí asi 300 aut, plná výrobní kapacita je 900 aut. (ČTK)

22:29

rátce poté, co Evropu zasáhla koronavirová pandemie, začal premiér Andrej Babiš (ANO) prohlašovat, že by Evropská unie měla zapomenout na boj se změnami klimatu a důraz na ekologickou politiku. Teď se k němu jeho vláda ale výslovně hlásí.

21:35
 
21:09

Loni v květnu zažila čínská společnost Luckin Coffee velkou slávu, která se nyní proměnila ve fiasko. Zakladatelé firmy Charles Lu a Lucy Čchienová tehdy zabušili na zvon newyorské burzy Nasdaq, jímž se ohlašuje vstup nováčka na akciový trh. Teď je ale všechno jinak.

20:46

Rudolf Sikora hledí na člověka z až vesmírného nadhledu. Naproti tomu Vladimír Havlík se toužil přikrýt drnem trávy. Dílo umělců Sikory a Havlíka nyní porovnává výstava nazvaná Sníh kámen hvězda strom v pražském Colloredo-Mansfeldském paláci.

20:25
 
19:57

Asi tisícovka demonstrantů dnes v Minsku protestovala proti záměru autoritářského prezidenta Alexandra Lukašenka zajistit si další období v čele státu v srpnových prezidentských volbách. Uvedla to agentura AP s tím, že šlo letos o největší opoziční demonstraci v hlavním městě.

19:35

Ve věku 79 let dnes v Praze zemřela spisovatelka a jedna z mluvčích disidentského hnutí Charta 77 Zdena Tominová. Uvedl to dnes server Lidovky.cz, kterému informaci potvrdil syn Tominové, překladatel Marek Tomin. Tominová a její manžel, filozof Julius Tomin, byli jedněmi z prvních, kteří podepsali prohlášení Charty 77. (ČTK)

19:19

Palestinská samospráva ukončí platnost všech dohod včetně bezpečnostních s Izraelem a Spojenými státy. Důvodem je izraelský plán na anexi palestinských území na Západním břehu Jordánu. Prohlásil to předseda samosprávy Mahmúd Abbás.