On-line reportáž

Vypnout obnovování
10:28

Papež František dnes při mši sloužené ke 100. výročí narození Jana Pavla II. označil někdejšího polského papeže za dar pro církev a za příkladného duchovního, který byl blízký lidem a vykonával spravedlnost i milosrdenství. Mše se konala u hrobu Jana Pavla II. ve Svatopetrské bazilice a byla vysílána živě. (ČTK)

10:10

Japonská ekonomika se v letošním prvním čtvrtletí dostala do recese. Hrubý domácí produkt se v celoročním přepočtu snížil o 3,4 procenta, tempo jeho poklesu nicméně zpomalilo ze 7,3 procenta v loňském čtvrtém čtvrtletí. Třetí největší ekonomika světa se nyní potýká s negativním dopady koronaviru. (ČTK)

09:50

Společnost Hutní montáže získala v Uruguayi zakázku za více než miliardu korun. Kontrakt zahrnuje montáž více než 19 000 tun ocelových dílů. Na místě bude pracovat až 350 zaměstnanců ostravské firmy. (ČTK)

09:36

Ústavní soud by měl mít v rozpočtu na příští rok téměř 237 milionů korun, což je proti letošnímu schválenému rozpočtu o 2,8 milionu korun méně. Návrh rozpočtu soudu schválil sněmovní rozpočtový výbor. Proti střednědobému výhledu celkových výdajů, který loni koncem roku vzala na vědomí sněmovna, se však rozpočet soudu na příští rok navyšuje o 37 milionů korun. Důvodem jsou hlavně investice. (ČTK)

09:18

Český stát nemá podle Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) přehled o svých muzejních sbírkách. Jejich správa a evidence je roztříštěná, údaje o předmětech se liší a pravidla jsou jen obecná. NKÚ k tomuto závěru došel na základě kontroly ochrany muzejních sbírek vlastněných státem v letech 2016 až 2018.

08:59

Skupiny mladíků se dnes brzy ráno střetly s policií na pařížském předměstí Argenteuil. Nepokoje nejspíš vyvolala nedělní smrt mladého motocyklisty při nehodě, ze které někteří viní policii.

08:40
08:20

Rozum úplně pominul. Vrchnost si řekla: Jestli budou nosit hadr na puse, tak si můžeme dovolit už úplně všechno, míní frontman Tří sester Lou Fanánek Hagen. Nejsem takovej pankáč, abych vyrazil bez roušky do obchodu. Tak jsem tam přestal chodit.

 

08:03

Investiční skupina KKCG podnikatele Karla Komárka prodala největšího provozovatele zákaznických telefonních center v Česku, společnost Conectart, fondům skupiny Genesis Capital. Vypořádání transakce se podle společností očekává během léta a podléhá schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. (ČTK)

07:41

Majitelé cestovních kanceláří nyní čelí další nečekané komplikaci. Hrozí jim, že brzy budou muset vracet peníze za zájezdy, které se letos nejspíš neuskuteční. Lidé už za ně utratili téměř tři miliardy korun. "To by byl rozsudek smrti," říká místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež. Situaci přirovnává k runu na banky, protože cestovky přijaté zálohy na svých účtech nemají.