On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:25

Britský pilot George Russell z Williamsu vyhrál po velkém souboji s Charlesem Leclercem virtuální Velkou cenu Španělska formule 1. Třetí na simulátoru skončil Esteban Gutiérrez, čtvrtý byl vítěz předchozího online závodu v Brazílii Alexander Albon. (ČTK)

22:57

V Rusku se nákaza koronavirem prokázala od začátku pandemie už u více než 200 tisíc lidí, mrtvých má země už více než 1900. Vysoký počet úmrtí nadále evidují Spojené státy, které mají nejvíce případu na světě, či Brazílie, která je nejpostiženějším státem Latinské Ameriky. (ČTK)

22:34

Tři příslušníci mírových jednotek OSN dnes zahynuli na severu Mali při rutinní hlídce, když jejich vůz zasáhlo improvizované výbušné zařízení. Další čtyři osoby byly těžce zraněny. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na prohlášení Organizace spojených národů. (ČTK)

22:16
21:53

Pokaždé nás překvapí, že přijde ještě něco horšího, někdy je to silné kafe. Sdílení vět lidem pomáhá se s rozchodem vyrovnat, rozpustí tak i věty, které mají hluboko v sobě. Hodně jsem tím také zjistila o sobě, říká herečka Ester Geislerová, spoluautorka projektu Ester&Josefina.

 

21:20

Ve věku 101 let zemřela legenda ženského baseballu Mary Prattová. Někdejší nadhazovačka byla poslední žijící hráčkou původní sestavy klubu Rockford Peaches, který byl jedním ze zakládajících celků profesionální soutěže AAGPBL a zároveň se čtyřmi tituly jejím nejúspěšnějším účastníkem. (ČTK)

20:55
20:25

Tenisový turnaj O pohár prezidenta ČTS dostává hvězdné obsazení. Na pražské Spartě přislíbily účast i světová trojka Karolína Plíšková a její sestra Kristýna, hrát má také Karolína Muchová. Turnaj se uskuteční 26. až 28. května.

20:00

Japonský skokan na lyžích Noriaki Kasai obdržel certifikát od Guinnessovy knihy rekordů, který potvrzuje jeho historické prvenství v počtu startů ve Světovém poháru. Sedmačtyřicetiletý Kasai má na kontě 569 individuálních závodů v SP, druhý Švýcar Simon Ammann za ním zaostává o 131 startů. (ČTK)

19:40

Chalífát odhaluje naivitu Švédů při vzniku extremismu. Seriál působí svěže, recenzuje filmový kritik Kamil Fila.