On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:45

Ve věznici na severovýchodě Sýrie, kde jsou zadržováni údajní bojovníci teroristické sítě Islámský stát, v neděli vypukla vzpoura a vícero radikálům se podařilo utéct. Kurdské ozbrojené síly se následně snažily uprchlé vězně opět zajmout a ve věznici obnovit pořádek. (ČTK)

23:59
23:20

Odložení splátek úvěrů na půl roku, které navrhuje ministerstvo financí, pomůže firmám posunout problém s dostatkem peněz. Výhodou návrhu je, že nemění ekonomickou hodnotu úvěru a bankám prozatím nesníží zisk. Opatření ovšem musí být provedeno tak, aby neohrozilo stabilitu bankovního sektoru, navíc je výrazným zásahem do soukromoprávních vztahů. To je ale v současné situaci přijatelné. Vyplývá to z vyjádření odborníků oslovených ČTK.

23:17

Jednou z obětí nového typu koronaviru v Česku je zdravotní sestra z pražské Thomayerovy nemocnice, uvedly dnes večer Seznam Zprávy. Mluvčí nemocnice Petr Sulek ČTK sdělil, že zdravotní sestra zemřela doma a s ohledem na přání rodiny nebude sdělovat žádné další informace. Žena je tak první zřejmě obětí nákazy mezi zdravotníky. (ČTK)

22:50

Hesenský ministr financí Thomas Schäfer spáchal sebevraždu, pravděpodobně kvůli tomu, že byl "hluboce znepokojen" ekonomickými dopady pandemie koronaviru. Podle německého serveru The Local o tom dnes informoval hesenský premiér Volker Bouffier. Respektovaný 54letý Schäfer byl v sobotu nalezen mrtvý poblíž železniční trati. (ČTK)

22:22
21:52

Bývalý španělský fotbalový reprezentant José Luis Capón zemřel po nákaze koronavirem ve věku 72 let. Někdejší obránce Atlética Madrid s klubem dvakrát vyhrál ligový titul a jednou Španělský pohár. (ČTK)

21:21
20:54

Vláda pravděpodobně minimálně o týden prodlouží omezení volného pohybu. České televizi to dnes řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Současné nařízení platí do 1. dubna. Vláda by se prodloužením měla zabývat na jednání vlády na počátku týdne, poprvé se kabinet sejde již v pondělí. (ČTK)

20:20

Jedna z nejzadluženějších obcí v tuzemsku, Turovice na Přerovsku, se rozhodla podat žalobu na stát. Touto cestou se chce domáhat toho, aby se stát choval v souladu dobrými mravy. Obec do velkých finančních potíží dostala nedokončená stavba domu pro seniory z roku 2009, kvůli které musí státu vrátit nejen dotace, ale i penále. Z původního osmdesátimilionového dluhu má uhradit ještě přes 60 milionů korun. Žalobu podá obec v pondělí k olomouckému krajskému soudu. (ČTK)