On-line reportáž

Vypnout obnovování
15:12

Rusko přistoupilo na návrh dát Bělorusku výraznější slevu na nákup ropy, a to o 12 dolarů (310 Kč) na 15,7 dolaru za tunu. S odvoláním na tři zdroje z odvětví to dnes uvedla agentura Reuters.

15:00

3D tiskárny v boji s koronavirem: Rozdali jsme už tisíce ochranných štítů, říká Průša.

 

14:44

Slovensko chce zhruba desetinásobně zvýšit počet lidí testovaných na koronavirus, oznámil dnes nový premiér Igor Matovič. Země pod Tatrami podle něj také plánuje spolupracovat s českou lékařkou Soňou Pekovou, která podle médií vyvinula vlastní test na koronavirus. (ČTK)

14:27

Na vytíženosti zařízení pro lidi bez domova ve Zlíně se ochlazení v posledních dnech ani šíření nového typu koronaviru zatím výrazně nepodepsaly. Klientů je zhruba stejně jako dříve, řekla dnes ČTK sociální pracovnice oblastního sdružení Českého červeného kříže (ČČK) Zlín Pavlína Štachová.

14:15

Frýdek-Místek ode dneška posílil v pracovních dnech městskou hromadnou dopravu, kterou minulý týden omezil. Město vyšlo vstříc požadavkům lidí, kteří by kvůli omezenému provozu přišli zejména o ranní spoje do práce. (ČTK)

14:03

Strana Likud izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a její spojenci budou bojkotovat dnešní parlamentní schůzi. Svolalo ji uskupení Modrá a bílá Bennyho Gance, které má v parlamentu s podporou arabských poslanců většinu jediného hlasu. Navrhuje výměnu předsedy parlamentu a ustavení parlamentních výborů. (ČTK)

Benjamin Netanjahu

13:46

Nejlepším slovenským fotbalistou roku 2019 byl vyhlášen obránce Milan Škriniar z Interu Milán. Ukončil tak šestileté kralování Marka Hamšíka, který skončil třetí za brankářem Martinem Dúbravkou. Slovenský fotbalový svaz oznámil výsledky na svém webu. (ČTK)

13:28

Ani Velká cena Ázerbájdžánu formule 1 se kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Oznámili to dnes pořadatelé, na městském okruhu v Baku se mělo jet 7. června. Je to už osmý odložený či zrušený závod letošního mistrovství světa. (ČTK)

13:16

Kriminalisté obvinili třiačtyřicetiletého muže z vraždy o rok mladší ženy na Jindřichohradecku. Tragédie se stala v sobotu ráno. Muž z místa uprchl a policie jej po několika hodinách zadržela v sobotu večer na Jičínsku. O obvinění dnes policisté informovali na svém webu. (ČTK)

13:01

Celní úřad zakázal rodinnému ovocnému lihovaru Žufánek z Boršic u Blatnice na Uherskohradišťsku další výrobu dezinfekčního gelu. Podnik jej vyráběl bez povolení. Na Facebooku to dnes uvedl jednatel lihovaru Martin Žufánek. (ČTK)