On-line reportáž

Vypnout obnovování
13:31
13:19

Ceny ropy dnes výrazně klesají, severomořský Brent o více než deset procent. Pohybuje se tak jen těsně nad třiceti dolary za barel. Trh je pod silným tlakem kvůli rychlému šíření nového koronaviru v Evropě a dopadům na ekonomiku. (ČTK)

13:07

Soud ve Francii dnes poslal na pět let do vězení někdejšího kněze a bývalého katechetu skautů Bernarda Preynata, který zneužil desítky chlapců. Informovala o tom agentura AFP. Trest je výrazně nižší, než prokuraturou požadovaných nejméně osm let.

12:55

Pilotní verze nového Portálu Pražana bude fungovat od března do června a pro hlavní město ji zajistí městská společnost Operátor ICT. Firma zajistí mimo jiné projektové řízení, provoz a údržbu, náklady nepřesáhnou 22 milionů korun. (ČTK)

12:36
12:12

Odbory automobilky Škoda Auto požadují 14denní karanténu pro všechny zaměstnance firmy. Zastavila by se tak výroba. Současná situace, která vzniká kvůli pandemii koronaviru, bude mít vliv na pracovní místa, řekl dnes ČTK odborový předák Jaroslav Povšík.

12:00

Po zrušení tréninků a zavření škol kvůli pandemii koronaviru připravila Česká basketbalová federace pro mladé hráče a hráčky alternativu, jak se připravovat v domácím prostředí. Na sociálních sítích ode dneška zveřejňuje každý všední den jedno video s cvičeními.

11:50

Šéf Evropské rady Charles Michel svolal na úterý videokonferenci prezidentů a premiérů zemí EU. Debatovat budou o opatřeních proti koronaviru a jeho ekonomickém dopadu. (ČTK)

11:49
11:37

Ošetřovné by mohli dostat i zaměstnanci, kteří po uzavření stacionářů a dalších center sociálních služeb musí doma pečovat o své blízké. Dávku z nemocenského pojištění je možné získat nejen na potomky, ale i na ostatní členy domácnosti.