On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:40

Jižní Korea ohlásila 69 nových případů nákazy koronavirem od nedělního večera. Celkový počet případů nákazy tím stoupl na 7382. Podle agentury Reuters to dnes dopoledne místního času (po půlnoci SEČ) oznámilo jihokorejské Středisko pro kontrolu a prevenci nemocí. 

23:23

Ve Francii budou nyní zakázány akce s účastí převyšující 1000 lidí. Oznámil to dnes ministr zdravotnictví Olivier Véran po více než dvouhodinovém jednání bezpečnostní rady státu v Elysejském paláci. Ve Francii se dosud potvrdilo 1126 případů nákazy koronavirem a 19 lidí nemoci COVID-19 podlehlo. (ČTK)

22:40

 

22:11

Ve čtyřech italských věznicích vypukly vzpoury proti novým opatřením, jež mají zamezit šíření nového typu koronaviru. Úřady trestancům zakázaly rodinné návštěvy. Jeden vězeň ze zařízení v severoitalské Modeně zemřel, informovala italská média. Jeho smrt je nyní předmětem vyšetřování. (ČTK)

21:36

Kontejner pro nouzové přežití začali dnes po 18:00 na dálničním hraničním přechodu v Rozvadově na Tachovsku stavět hasiči ze záchranného útvaru. Stanoviště poslouží jako zázemí pro policisty, celníky a hasiče, kteří budou jako součást preventivních opatření proti šíření nového koronaviru provádět namátkové kontroly přijíždějících do České republiky z Německa. (ČTK)

21:13

Kapitán Bořek Dočkal věří, že se výkony fotbalistů Sparty zvedají a mužstvo bude hrát ještě lépe. Letenští z úvodních tří jarních kol vytěžili jen bod, ale ve středu postoupili po výhře 5:0 nad Ostravou do semifinále domácího poháru a v dnešním 24. kole remizovali na hřišti vedoucí Slavie 1:1. (ČTK)

20:51

Bratislavský kraj se dnes kvůli šíření koronaviru rozhodl na týden preventivně uzavřít střední školy, které spadají do jeho působnosti. S odvoláním na bratislavského hejtmana Juraje Drobu o tom informovala slovenská média. (ČTK)

20:17

Nabarvené ptáče ovládlo České lvy. Je to film o lásce a naději, říká režisér Marhoul

 

19:54

Fotbalisté Slavie remizovali doma v pražském derby se Spartou 1:1. Hosty poslal ve šlágru 24. ligového kola do vedení v 80. minutě Benjamin Tetteh, ve třetí minutě nastavení srovnal střídající Petar Musa. (ČTK)

19:39

Afghánský ministr obrany dnes oznámil, že pokud islamistické hnutí Tálibán nepřestane do konce týdne útočit, afghánská armáda zahájí ofenzivu místo současného obranného postupu. Informovala o tom agentura Reuters.