On-line reportáž

Vypnout obnovování
07:52
07:38

Izraelci jdou dnes opět volit parlament, už potřetí za necelý rok. Po předchozích volbách loni v dubnu a v září se totiž ani jednomu z vůdců nejsilnějších politických stran nepodařilo dohodnout na vládní koalici.

07:23

Spojené státy oznámily úmrtí druhého pacienta, který se nakazil novým typem koronaviru. Obětí je asi 70letý muž, uvedla agentura Reuters s odvoláním na prohlášení úřadů pro oblast Seattlu a King County.

07:00

Jeden z kandidátů na amerického prezidenta, Pete Buttigieg, se rozhodl odstoupit ze souboje o demokratickou nominaci na šéfa Bílého domu. Informovaly o tom agentura AP a Reuters s odvoláním na zdroje blízké Buttigiegovi.

23:18
23:00

Řecká vláda dnes kvůli tisícům migrantů v Turecku u svých hranic vyzvala EU, aby Aténám pomohla urychleně v ochraně hranic, které jsou zároveň i vnějšími hranicemi unie. Řecká vláda rovněž po svém mimořádném zasedání oznámila, že sama maximálně zvýší stupeň ostrahy hranic a měsíc nebude přijímat žádosti o azyl od migrantů. (ČTK)

22:40

Ministerstvo zdravotnictví na svém webu doporučuje lidem, kteří se vrací z rizikových oblastí, aby po návratu domů telefonicky kontaktovali lékaře nebo hygienickou stanici ve svém kraji. Mají sledovat svůj zdravotní stav a zaměřit se na příznaky počínajícího respiračního onemocnění. (ČTK)

22:17
21:57

Ve věku 77 let dnes zemřel jeden z průkopníků české country a zakládající člen skupiny Greenhorns Jan Vyčítal. Veřejnosti byl známý nejen jako zpěvák, kytarista a textař, ale i jako karikaturista a autor kreslených vtipů. (ČTK)

21:34