On-line reportáž

Vypnout obnovování
08:36

Městečko Salo na břehu Gardského jezera v Itálii ponechalo čestné občanství někdejšímu fašistickému diktátorovi Benitovi Mussolinimu. V pátek o tom informovala agentura APA.

07:25

Národní podnik Budějovický Budvar loni meziročně zvýšil výstav piva o necelých pět procent na rekordních 1,679 milionu hektolitrů a celkové tržby poprvé překonaly tři miliardy korun. Deníku Mladá fronta Dnes (MfD) to řekl generální ředitel pivovaru Petr Dvořák.

07:06

Americká vláda zvýší clo na letadla dovezená z Evropské unie na 15 procent z dosavadních deseti procent. Vyšší cla mají vstoupit v platnost 18. března. Oznámil to v noci na dnešek Úřad amerického obchodního zmocněnce (USTR). (ČTK)

23:50

Rádiové vlny jsou pro astronomy velmi důležité. Díky nim například loni poprvé vznikl obrázek černé díry. Na druhé straně ale stojí soukromé firmy, které vysílají na oběžnou dráhu Země stovky satelitů. Vědci se bojí, že tím v budoucnu naruší zkoumání vesmíru.

23:27

Rozpočet Správy železnic pro letošní rok se oproti plánům zvýší na 43,4 miliardy Kč. Výbor Státního fondu dopravní infrastruktury schválil navýšení o 4,2 miliardy Kč. Informovala o tom Správa železnic. (ČTK)

23:06
22:48

Hokejisté Olomouce porazili ve 45. kole extraligy Kladno 4:0. Rytíři tak prohráli poosmé v řadě a na 12. místě mají náskok jen čtyř bodů na poslední Litvínov. (ČTK)

22:33

Přestože Muzeum paměti 20. století ještě nevzniklo, rozhádal se už kvůli němu pražský magistrát s historiky. Ze správní rady plánovaného muzea odešel v týdnu šéf organizace Post Bellum Kroupa.Teď prohlásil, že rada odmítla využít vzpomínky pamětníků, které jeho organizace shromažďuje.

22:18

Později, ale přece. Francouzský Peugeot po letech váhání představil plnohodnotnou sestavu aut do zásuvky. Dlouho připravovaná ofenziva už není experimentem, má jednoznačný cíl: vyhnout se vysokým pokutám za nedodržení přísných emisních limitů EU.

22:03

Netradičním cvičením začalo úřadování nového britského kabinetu. Premiér Johnson při dopoledním zasedání vyzkoušel své kolegy ze znalosti předvolebních slibů Konzervativní strany a nechal je přeříkat diskutabilní čísla ohledně výstavby nemocni.