On-line reportáž

Vypnout obnovování
10:55

Podmínky v českém zpracovatelském sektoru vykazují nadále zhoršení, byť méně výrazné než v předchozích měsících. Provozní podmínky se zhoršují nejpomalejším tempem od června 2019, informovala dnes společnost IHS Markit.

10:41

Vláda nebude podporovat poslanecký návrh, který předsouvá projednání státního závěrečného účtu ve sněmovně před schvalování státního rozpočtu. K poslanecké iniciativě dnes kabinet zaujal negativní stanovisko, informoval ČTK tiskový odbor úřadu vlády.

10:27

Čínská vláda dnes obvinila Spojené státy, že podněcují paniku kvůli novému koronaviru šířícímu se z Číny, místo aby nabídly významnější pomoc. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na vyjádření čínského ministerstva zahraničí.

10:12
 
09:52

S detailním popisem obsahu státních hmotných rezerv zdravotnického materiálu dorazil na dnešní jednání vlády ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Kabinet bude diskutovat, jakými způsoby by se dalo pomoci Číně zasažené šířením nového typu koronaviru. (ČTK)

09:39

Tři a půl roku od osudového referenda Británie udělala první krok. Formálně vystoupila. Zase si povládneme sami, máme rádi Evropu, ale ne EU, ta nás dusila, znělo na oslavě brexitu.

09:25
 
09:12

Stranickými shromážděními v Iowě začal v pondělí v USA proces výběru demokratického kandidáta, který se v listopadových prezidentských volbách postaví Donaldu Trumpovi. Hlavním programem demokratů je nyní snaha svrhnout šéfa Bílého domu. (ČTK)

08:57

Nejméně čtyři turečtí vojáci byli dnes zabiti a dalších devět utrpělo zranění v provincii Idlib na severozápadě Sýrie při ostřelování vedeném syrskými vládními vojsky. Oznámilo to podle tiskových agentur turecké ministerstvo obrany.

08:42

Vláda dnes kvůli šíření nového typu koronaviru na čínském území schválila zákaz přímých letů mezi Čínou a Českem. Bude platit od neděle 9. února, informoval ČTK premiér Andrej Babiš. Opatření je na dobu neurčitou.