On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:58

 

 

23:35

Předseda výboru americké Sněmovny reprezentantů pro kontrolu zpravodajských služeb Adam Schiff dnes obvinil americké tajné služby, že před Kongresem skrývají dokumenty významné pro průběh soudní žaloby prezidenta Donalda Trumpa. (ČTK)

23:14

Nejbohatší žena Afriky Isabel dos Santosová nejspíš získala značnou část svého miliardového jmění díky korupci, podvodům a nevyváženým kontraktům se státními společnostmi uzavřenými během vlády jejího otce Josého Eduarda dos Santose.

22:56

Centrem Moskvy dnes prošla demonstrace k uctění památky advokáta Markelova a novinářky Baburovové, zavražděných před jedenácti lety. Část z asi tisícovky demonstrantů využila pochodu k protestu proti návrhu ústavních změn, který tento týden předložil prezident Putin.

22:38

Český snímek Případ mrtvého nebožtíka důsledně paroduje kriminální filmy a seriály. Je plný „kameňáků“, že v tom předčí i snímky režiséra Trošky, tvrdí filmový kritik Kamil Fila. Ve snímku hrají velmi dobří herci, snímek sám je ale řemeslně laciný, dodává Fila.

 

22:20

Prezident Miloš Zeman se v nedělním pořadu rádia Frekvence 1 vyslovil pouze pro parametrické změny důchodového systému. K větší reformě je skeptický. Připomněl, že vláda Petra Nečase (ODS) provedla v roce 2013 změnu, když zavedla druhý důchodový pilíř.

21:44

 

 

21:26

Na horách v Česku o víkendu připadlo několik centimetrů sněhu, kvůli denním teplotám nad nulou ale odtával a nebylo ani možné umělé zasněžování. Návštěvnost lyžařských areálů tak byla podle řady provozovatelů průměrná nebo slušná. (ČTK)

21:08

Libanonské bezpečnostní složky dnes v Bejrútu opět zasáhly proti demonstrantům, použily vodní děla a slzný plyn. Informovaly o tom agentura AFP a Reuters. Protivládní protesty provázely násilné střety i v sobotu, kdy zranění utrpělo téměř 400 lidí.