On-line reportáž

Vypnout obnovování
15:16

Slovenská prokuratura zrušila stíhání expremiéra Roberta Fica za to, že se zastal již bývalého poslance krajně pravicové strany Kotlebovci-Lidová strana Naše Slovensko (LSNS) Milana Mazureka odsouzeného za protiromské výroky. S odvoláním na vyjádření prokuratury o tom dnes informovala slovenská média.

12:02

Hypoteční banka k dnešnímu dni s ohledem na vzrůstající ceny na mezibankovním trhu zvyšuje úrokové sazby o 0,2 procentního bodu. Banka, které je lídrem hypotečního trhu, to dnes oznámila ČTK. 

11:51

Hrubý domácí produkt Británie se v listopadu meziročně zvýšil pouze o 0,6 procenta, což je nejslabší tempo za více než sedm let. V říjnu činil meziroční růst jedno procento. (ČTK)

11:40

Cena za jeden kilometr jízdy v taxi se v Praze od dubna zvýší z 28 na 36 korun. Cena za minutu čekání bude namísto šesti nově sedm korun a nástupní sazba se zvýší ze 40 na 60 korun. Rozhodli o tom dnes pražští radní. 

11:29

Zhruba 20 aktivistů z české pobočky mezinárodního hnutí Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí) demonstruje u úřadu vlády před dalším jednáním takzvané uhelné komise. Protestující požadují okamžitý konec uhelných elektráren v Česku. (ČTK)

11:16

 

11:05

Firmy, které mají výrobu založenou především na levné a méně kvalifikované práci, měly v minulém roce poslední možnost říct si o státní podporu. Řada z nich šance využila a celkem mají od státu slíbené investiční pobídky za 11,55 miliardy korun. 

10:55

Společnost Dun & Bradstreet (D&B) zvýšila rating Ruské federace, hlavním důvodem je ekonomický růst. Hodnocení na stupni DB5c ale zůstává na úrovni vysokého rizika návratnosti investice. (ČTK)

10:41

Nálada v britském finančním sektoru se v loňském čtvrtém čtvrtletí poprvé za poslední čtyři roky zlepšila. V britském finančním sektoru panuje nejistota od referenda z června 2016, ve kterém se Britové vyslovili pro odchod své země z Evropské unie. (ČTK)

10:31

Meziroční růst tržeb obchodníků, kromě prodejů motorových vozidel, v listopadu zpomalil na 2,9 procenta z říjnových 3,4 procenta. Vyplývá to z údajů, které dnes zveřejnil Český statistický úřad. Na růstu tržeb v maloobchodu oproti loňsku se podle statistiků nejvíce podílely prodeje e-shopů.