On-line reportáž

Vypnout obnovování
23:58
 
23:36

Šéf rakouských lidovců (ÖVP) a bývalý kancléř Sebastian Kurz dnes večer potvrdil, že jeho strana se dohodla na vládní koalici se Zelenými. Strany stále pracují na detailech vládního programu, který zveřejní ve čtvrtek, informovala agentura Reuters.

23:10

Velkolepé vítání roku 2020. Sledujte nejkrásnější ohňostroje světa

 

22:48

Ruská plynárenská společnost Gazprom a běloruské ministerstvo energetiky se poslední den loňského roku dohodly na ceně ruského zemního plynu pro Bělorusko na leden a únor. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na prohlášení Gazpromu.

22:27

Premiér Andrej Babiš (ANO) připustil, že by při zpomalení ekonomiky mohl být schodek státního rozpočtu vyšší než plánovaných 40 miliard korun. Počítá letos s dalším růstem důchodů i platů ve státní sféře. Předseda vlády to řekl České televizi

22:05

Šéf americké diplomacie Mike Pompeo zruší svou páteční návštěvu Ukrajiny, aby mohl sledovat situaci v Iráku, kde proíránští demonstranti v úterý napadli americkou ambasádu a dnes v protestu pokračovali. Informovala o tom agentura Reuters.

21:46
 
21:23

Vláda chce v budoucnu investovat podobně jako dosud hlavně do lidí, řekl ve svém dnešním novoročním projevu premiér Andrej Babiš (ANO). Za klíčový označil nový stavební zákon, vyzdvihl budoucí přínosy digitalizace i důležitost práce na kyberbezpečnosti.

20:58

Do ankety o nejoblíbenějšího učitele v Česku Zlatý Ámos přihlásili žáci tentokrát 92 pedagogů, což je nejvíc za 27 ročníků ankety. Nejvíce přihlášek přišlo z pražských škol, 66 nominací mají učitelky a 26 jejich mužští kolegové. (ČTK)

20:36

Benjamin Netanjahu dnes oznámil, že požádá parlament o imunitu před trestním stíháním. Izraelský premiér čelící obvinění z podvodu, zneužití důvěry a korupce tak učinil krátce před tím, než mu o půlnoci vyprší lhůta pro podání této žádosti.