On-line reportáž

Vypnout obnovování
10:34

Spojené státy se připravují na možnou severokorejskou zkoušku mezikontinentální balistické střely. Severokorejský vůdce Kim Čong-un dal Američanům lhůtu do konce roku, aby změnili postoj k jednání, jinak bude země nucena hledat "jinou cestu". (ČTK)

10:21

Cizince, který v pátek v budově v brněnské Lidické ulici střílel z plynové pistole, soud vyhostil. Českou republiku musí opustit do 27. prosince a nesmí se do ní vrátit dalších 18 měsíců. Druhý muž dostal blokovou pokutu. Oba byli opilí. (ČTK)

10:07

Čína snížila importní tarify na několik produktů. Patří mezi ně například mražené vepřové a avokádo. S nedostatkem vepřového masa má kvůli prasečí chřipce problémy celý kontinent. (Reuters)

09:53

Novinář z televize Al Džazíra Mahmou Hussein je v pondělí třetím rokem neoprávněně držen v Egyptském vězení. Egypt vězní celkem 25 novinářů. Nejvíce je jich uvězněných v Turecku, a to 68. (Al Džazíra)

09:47

Občané Evropské unie cestují vnitrostátně nejčastěji především o Vánocích, ukazuje statistika.

09:32

Bolívie se stala členem takzvané limské skupiny, jejímž cílem je najít řešení krize ve Venezuele. Donedávna přitom byla Bolívie jedním z hlavních spojenců autoritářského venezuelského prezidenta Nicoláse Madura. (ČTK)

09:17

Pracovní tábor v čínském Čching-pchu Čína popisuje jako "prvotřídní zařízení", kde mají vězni vysoký komfort. O víkendu však média našla dopis, ve kterém vězni žádají o pomoc. Čína tato nařčení odmítá. (AFP)

09:06

Americký senát odstranil větu o "bílém nacionalistovi" z opatření v Zákonu o národní obraně, jhož cílem bylo řešit hrozbu bílých nacionalistů v armádě. Stalo se tak před úterním schvalováním vojenských výdajů. (CNN)

08:58

Francouzi, kteří chtějí cestovat v předvečer Štědrého dne, se musí obrnit trpělivostí: stávkující zaměstnanci v dopravě chtějí i během vánočních svátků udržovat protest proti penzijní reformě. Vláda má v pondělí oznámit harmonogram vyjednávání. (ČTK)

08:47

Bílý dům nařídil pozastavit vojenskou pomoc Ukrajině 91 minut po červencovém telefonátu amerického prezidenta Donalda Trumpa s jeho ukrajinským kolegou Volodymyrem Zelenským. Vyplývá to z emailů, které zveřejnil Pentagon, napsal v pondělí portál BBC. (ČTK)