On-line reportáž

Vypnout obnovování
22:59

Až čtyři desítky tisíc lidí v podvečer dorazily na Koncert pro budoucnost na Václavském náměstí. Akci zahájila Aneta Langerová, postupně se na pódiu vystřídaly desítky řečníků a umělců. Krátce před sedmou hodinou večer vystoupila i Annamária d ́Almeida, která zazpívala hymnu 17. listopadu - legendární píseň Marty Kubišové Modlitba pro Martu.

 

22:27

V Hongkongu se dnes vyhrotila situace kolem polytechnické univerzity, obsazené asi 200 studenty. Do pozdních hodin a až do pondělního rána místního času u objektu byli policisté a akademici, prodemokratičtí poslanci a jeden biskup a snažili se vyjednávat s policií. Demonstranti na policisty házeli při dnešních akcích zápalné lahve a další předměty a police pak pohrozila, že bude nucena použít ostrou munici. Jeden policista byl zraněn šípem, který ho zasáhl do nohy. (ČTK)

21:52
21:26

Na Václavském náměstí se dnes uskutečnil Koncert pro budoucnost. Podle policie dorazilo 35 tisíc až 40 tisíc lidí. Dění sledujeme v on-line reportáži.

Akce s názvem Koncert pro budoucnost se konala 17. listopadu 2019 na Václavském náměstí v Praze.

21:01

Čeští podnikatelé po třiceti letech od revoluce snadněji dosahují na úvěry a umějí využívat služeb bank. Musí se ale vypořádat s větší regulací a nedostatkem lidí. Ocenili by proto, aby stát dokázal modernizovat školství a přivést do země kvalifikovanou pracovní sílu.

 

20:44

Stovky lidí dnes v Plzni přišly symbolicky zúčtovat s komunistickým režimem. Sledovaly, jak z bývalého sídla krajského výboru KSČ v Plzni na Americké třídě, které je už 12 let opuštěné, snímali hasiči za zvuku budovatelských písní asi čtyřmetrovou rudou hvězdu. Téměř 30 let ležela na střeše. (ČTK)

20:30

Šéfové obou komor českého Parlamentu Jaroslav Kubera (ODS) a Radek Vondráček (ANO) dnes v Národním muzeu při oslavách výročí sametové revoluce připomenuli odpor proti komunismu v Maďarsku a Polsku. (ČTK)

20:17

Až 40 tisíc lidí přišlo odpoledne podle policie na Národní třídu v Praze při oslavách výročí revoluce. Podobný počet lidí je i na Václavském náměstí. (ČTK)

Korzo Národní- diskuse

20:01

U památníku obětí přísně střežených hranic v komunistickém Československu si zástupci zemí Visegrádské skupiny - Česka, Slovenska, Maďarska a Polska - dnes vpodvečer připomenuli v Bratislavě 30. výročí sametové revoluce. Českou republiku zastupoval premiér Andrej Babiš.

19:48

K 30. výročí sametové revoluce dnes Litomyšl pojmenovala prostor před vstupem do zámeckého areálu náměstím Václava Havla. Název nově vzniklého náměstí u piaristické koleje připomíná, že právě odtud vítal Václav Havel své prezidentské kolegy z šesti zemí střední Evropy. (ČTK)