On-line reportáž

Vypnout obnovování
06:31

Trumpova administrativa oficiálně informovala OSN, že zahájila proces odstoupení od pařížské klimatické dohody z roku 2015. Jde o první formální krok v rok trvajícím procesu, uvedla agentura Reuters. Smlouvu, která vstoupila v platnost 4. listopadu 2016, mohou signatáři vypovědět nejdříve po třech letech. (ČTK)

23:28

Sportovní lezec Adam Ondra čtyři týdny před olympijskou kvalifikací ve francouzském Toulouse vyhrál domácí šampionát v lezení na obtížnost. Mistr světa a vítěz Světového poháru tak v této disciplíně dnes ve vysočanském centru BigWall potvrdil roli favorita. (ČTK)

22:55

Loď norské firmy J.J. Ugland přepadli u Beninu piráti a unesli devět členů z její posádky. Firma to dnes oznámila v prohlášení, z nějž citovala agentura Reuters. Incident se stal v sobotu, kdy plavidlo MV Bonita kotvilo u beninských břehů.

22:30

Lewis Hamilton si už dva závody před koncem zajistil titul mistra světa formule 1. V nedělní Velké ceně USA mu k tomu stačilo druhé místo za posledním vyzyvatelem a kolegou z Mercedesu Valtterim Bottasem.

22:08

Turecko dnes popřelo zprávu o útoku na členy koalice, která na severu Sýrie bojuje proti teroristům. Koalici vedou USA. Podle ruského ministerstva obrany Spojené státy informovaly Rusko, že proturecké milice zaútočily u města Tall Tamir na konvoj amerických vojáků. (ČTK)

21:47
 

 

21:28

Trump znovu pohrozil snížením federální pomoci určené k boji s požáry v Kalifornii. Kritizoval přitom tamního guvernéra za špatnou práci, protože úřady nezajišťují čištění lesního podrostu, který je podle Trumpa příčinou rozsáhlých škod, jež každoročně požáry způsobí. (ČTK)

21:07

Rus Denis Lisov, který utekl spolu se svými třemi dcerami ze Švédska do Polska a jehož vydání se marně domáhalo Švédsko, dnes odletěl z Varšavy do vlasti. Na letišti poděkoval polským úřadům za pomoc. Ve Švédsku Lisovovi hrozilo, že mu sociální péče odebere jeho dcery. (ČTK)

20:48

V Praze Malešicích vykolejilo odpoledne devět vozů nákladního vlaku, jeden je na boku. Událost se obešla bez zranění, škoda je odhadnuta na pět milionů korun. ČTK to řekli mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal a mluvčí Správy železniční dopravní cesty Radka Pistoriusová.

20:29