On-line reportáž

Vypnout obnovování
08:45

Česká automobilka Škoda Auto začala v Izraeli spolupracovat s pěti novými start-upy. Řidiče mladoboleslavských vozů by díky tomu například mohly v budoucnu sledovat senzory, které poznají únavu. 

08:36

 

08:25

Dotace na podporu veřejné městské regionální dopravy šly hlavně na výměnu starých vozů za nové, nikoliv na zvýšení počtu spojů, uvedl Nejvyšší kontrolní úřad. Podle ministerstva pro místní rozvoj je hlavním smyslem podpory zvýšení podílu ekologických vozidel hromadné dopravy. (ČTK)

08:08

Skupina GFG Alliance britského podnikatele Sanjeeva Gupty oznámila, že do konce letošního roku spojí své podniky z celého světa zabývající se prvovýrobou a druhovýrobou oceli, těžbou surovin a distribucí do jediného subjektu Liberty Steel Group. (ČTK)

07:59

 

56 procent lidí ve věku od 16 do 74 let použilo v posledních třech měsících internet k poslechu hudby.

07:48

Majitel obchodní značky Rubikovy kostky prohrál již dvacet let se vlekoucí soudní spor o právní ochranu slavného vynálezu. Tribunál Evropské unie ve čtvrtek rozhodl, že společnost Rubik’s Brand Ltd. nemá právo na "vlastnictví obchodní známky, tvořené kubickým tvarem Rubikovy kostky".

07:36

Bill Gates, po dlouhá léta nejbohatší, momentálně druhý nejbohatší člověk planety, je dnes symbolem uvážlivého filantropa a mecenáše. Se svou nadací pomáhá s vývojem nových léků, bojuje proti chudobě a hladomoru, podporuje progresivní ekologické start-upy.

07:14

Volkswagen hodlá do konce roku 2022 ročně vyrábět zhruba milion elektrovozů, vyčetla z výrobních plánů automobilky agentura Reuters. Tím by německá firma předstihla americkou Teslu, která se pokouší dosáhnout cíle vyrábět ročně půl milionu vozů.